Batuhan'ı özel maçlarda kazan

A Milli Takım'ın Bosna maçındaki futbolu, çarşamba günkü Estonya karşılaşması için ümit veriyor mu?

MİLLİ Takım kötü oynarken de kazanmaya başladı. Eksik kadroyla kazanmak takdir edilecek bir durum. Terim, enteresan bir adam. Beşiktaş'ta oynamayan Batuhan'ı A Milli Takım'da ilk 11'de sahaya sürüyor. Buna karşılık Almanya'da Schalke 04 gibi üst düzey bir takımda oynayan Halil Altıntop'u yedek soyunduruyor. Alman Ligi, bizimkinden aşağı mı? Trabzonspor'un santrforunu kadroya hiç almıyor. Egzantrik işler peşinde. Kendine göre bir şeyler yapmaya çalışıyor. Tüm bu yanlışlarına karşın A Milli Takımımız kazanıyor. Güzel olan da bu.

Batuhan genç bir oyuncu, fiziği de gayet iyi. Onu görmek istiyorsan hazırlık maçlarında oynat. Böylesine ciddi maçlarda kötü oynadığı vakit Batuhan'ı bitirirsin. Milli Takım'la ilişkisi yavaş yavaş kesilir. Batuhan'ı kaybedersen yazık olur. 17 yaşındaki bir çocuğu hemen harcama.

Her antrenör, çok sakatı olunca, "Biz 11 kişiyle sahaya çıkıyoruz" diyor. Diyor da, ligimizde o zaman yabancılara neden çok para veriliyor? Terim, elindeki oyuncuları motive etmek için bu şekilde konuşuyor ki, bu da çok doğal. Sahadaki oyuncu da alıştığı arkadaşı yerine bir başkasıyla oynadığı zaman rahatsız olur.

A Milli Takımımız, Estonya'yı deplasmanda da yenecek güçte. Bosna maçının ikinci yarısındaki performansı sergilerse neden kazanmasın?

Denizli, Beşiktaş'a büyük şans

Mustafa Denizli'nin gelişi Beşiktaş'ta neleri değiştirir? Siyah beyazlıların şampiyonluk şansına etki eder mi?

MUSTAFA Denizli,
tecrübeli bir antrenör. Güler yüzlü, futbolcusunu iyi motive ediyor. Bu özelliklere sahip antrenörler futbolda çok önemlidir. Benim düşündüğüm kadarıyla oyuncular, Mustafa Denizli'den Ertuğrul Sağlam'dan daha iyi randıman alacaklardır. Duyumlarıma göre, Ertuğrul kampta kimseyle konuşmamış. Bir antrenörün eli futbolcuların üstünde olacak. Mustafa Denizli'nin oyuncularla diyaloğu iyi. Bu da doğal olarak randımanı artırır. Beşiktaş, ligdeki konumu ve kadro yapısı itibariyle şampiyonluğun güçlü adaylarından bir tanesi. Teknik direktör değişikliği ligdeki konumundan kaynaklanmadı. Avrupa'da aldığı farklı mağlubiyet sonucu elendiğinden dolayı antrenör değişikliği oldu. Beşiktaş, Ertuğrul Sağlam döneminde sahada mücadele ediyor, koşuyordu. Başka bir şey üretemiyordu. Mustafa Denizli farkını gösterecektir.

İşler düzelince Güiza fikir değiştirir

Güiza, F.Bahçe'de fazla ömürlü olmayacağını söylüyor. İspanyol santrfor bu şartlar altında kalırsa yarar sağlar mı?

FENERBAHÇE'
de işler iyi gitmeyince, Güiza da bu durumdan rahatsız oluyor. Bu kadar popüler olan bir takım kötü neticeler alınca, gol yollarında etkisiz kalan bir futbolcunun böyle açıklamalar yapması doğal. Bu gidişat, yabancı oyuncuları va antrenörü de etkiler.

Güiza,
kötü gidişten kendisini de sorumlu tutuyor olmalı. Diyor ki: "Benim burada faydam olmayacaksa, bu kadar uzun müddet kalmama gerek yok." Anladığım kadarıyla fikri bu. Takımda işler düzeldiği, her şey normale döndüğü vakit herhalde bu fikri değişecektir.

Skibbe'nin gitmesi için neden yok

İki yardımcısı görevden alınan Skibbe'nin G.Saray'daki geleceğini nasıl görüyorsunuz?

BENİM
anladığım kadarıyla Galatasaray'ın teknik direktörü Michael Skibbe göreve başlarken yardımcılarını kendi seçmedi. Yönetim dedi ki: "Al bunlar senin yardımcıların. Birlikte çalışacaksınız." Skibbe de baktı ki, işler iyi gitmiyor, "Ben bu adamlarla anlaşamıyorum" deyince yardımcıları değiştirme yoluna gittiler.

Bu hamle, Michael Skibbe'nin gönderileceği anlamına gelmez. Eğer başarılı olamazsa gider, bu ayrı bir konu. Ancak, "Yardımcıları gitti, sıra Skibbe'de" diye bir şey söz konusu olamaz. Bu, tamamen yönetimin aldığı bir karardır.
Yazarın Tüm Yazıları