Battalgazi'de 'Mahallelik' projesi protokolü

Güncelleme Tarihi:

Battalgazide Mahallelik projesi protokolü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 16:53

Battalgazi'de 'Mahallelik' projesi protokolü

Haberin Devamı

Taha AYHAN/MALATYA,(DHA)- BATTALGAZİ Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından başlatılan Mahallelik Projesi kapsamında İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile protokol imzalandı. Protokol imza töreninde konuşan Başkan Gürkan, "Mahallelik Projesi, Türkiye'yi aydınlatabilecek bir meşale hüviyetine bürünecektir" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Mahallelik Projesi’nin Türkiye'nin milli birlik ve beraberliği açısından önemine dikkat çekerek, "Mahallelik Projesi kapsamı içerisinde Malatya'da bu meşaleyi yakıp, bunu Türkiye'ye teşmil ederek, ülkemizin aydınlatılması noktasında, bir devlet projesi olmasını hep ifade etmiştik. Biz ilk adımını attık. Malatya'da sosyal barışı, huzuru, mahallelilik anlamında komşuluk ilkelerinin kişilere yüklediği sorumluluklar noktasında, insanımızı ve toplumumuzu bilinçlendirdiğimizde, buradaki aydınlık Türkiye'yi de aydınlatabilecek bir meşale hüviyetine bürünecektir "dedi.

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman ise, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından başlatılan Mahallelik Projesi'ne yaptıkları protokol ile paydaş olduklarını ifade ederek, "Biz üniversite ve İlahiyat Fakültesi dekanlığı olarak bizim ilk hedefimiz insanlarımızla buluşmak, onlarla ortak meseleleri paylaşmaktır. Tabi belediyelerinden ana eksende hizmet noktası toplumun ayağına kadar giderek onlarla buluşmak ve konuşmaktır. Böylece iki kurum bir araya gelince öyle tahmin ediyorum ki büyük bir sinerji oluşacaktır. Diğer paydaş kurumlarla birlikte en kısa zamanda bugün imzasını attığımız Mahallelilik projesi hayata geçirilecek" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Battalgazi Belediyesi ile İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi arasında protokol imzalandı. İmzalanan bu protokolle, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından başlatılan Mahallelik Projesi'ne İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi de paydaş kurum oldu. Protokol imza programına, AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder de katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!