Batman'ın yeni eğitim neferleri görev başında

Güncelleme Tarihi:

Batmanın yeni eğitim neferleri görev başında
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 12:42

- Milli Eğitim Bakanlığınca Batman'a ataması yapılan 256 aday öğretmen görevine başladı - Aday öğretmen Hanife Yıldırım: "Batman memleketimden daha güzel bir şehir. Batman'da olmaktan çok memnunum. Burayı çok sevdim"- Songül Toprak: "Gönüllü olarak burayı tercih ettim"

Haberin Devamı

BATMAN (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) Batman'a ataması yapılan 256 aday öğretmen görevine başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ile ataması yapılanlara her konuda destek sunacaklarını belirterek, aday öğretmenlerin 14 haftalık adaylık sürecinde danışman öğretmen eşliğinde derslere gireceğini söyledi.

Aday öğretmenlere danışmanlık yapacak öğretmenlere 10 gündür seminer verdiklerini bildiren Aslan, "Aday öğretmenlerimizin gözlerinde heyecan gördüm. İnşallah bizler onları mesleğe ısındırma konusunda danışman öğretmenlerimizle beraber elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu, bu mesleği severek ifa edenlerin dünyanın en mutlu insanı olacaklarını ifade ettim" dedi.

- "Olaylardan çekinmiyorum"

Haberin Devamı

Doğma büyüme Antalyalı olduğunu belirten öğretmen adayı Songül Toprak, "Olaylardan çekinseydim ilk tercihimi Şırnak'ın Cizre ilçesi yazmazdım. Gönüllü olarak burayı tercih ettim. Anne tarafım Şırnaklı. Memleketime hizmet etmeyi daha mantıklı bulduğum için burayı tercih ettim" diye konuştu.

- "Batman memleketimden daha güzel bir şehir"

Batman Turgut Özal Anadolu Lisesine İngilizce öğretmeni olarak atanan Hanife Yıldırım ise yaşanan terör olaylarından dolayı gelmeden önce tedirgin olduğunu söyledi.

Ailesinin Burdur'da ikamet ettiğini dile getiren Yıldırım, "İlk başta bazı önyargılarım vardı ama buraya geldikten sonra herhangi bir problem yaşamadım. Batman memleketimden daha güzel bir şehir. Burada olmaktan çok memnunum. Burayı çok sevdim. Uzun seneler kalmayı isterim açıkçası. Artık ön yargılarımdan kurtuldum. Batman'a atandığım için memnunum" ifadelerini kullandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!