Batman'da "Siyer-i Nebi" programı

Güncelleme Tarihi:

Batmanda Siyer-i Nebi programı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2016 16:27

- Batman'da, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından "Siyer-i Nebi" programı düzenlendi.

Haberin Devamı

BATMAN (AA) - Batman'da, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından "Siyer-i Nebi" programı düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Batman Vali Yardımcısı Cihat Arık, İslam coğrafyasında İslam adına insanların bir birini öldürdüğünü söyledi.

Vali Yardımcısı Arık, "Yaşadığımız coğrafyada alemlere rahmet olarak inen bir Peygamberin ümmeti olduğumuzu söylüyoruz. Bir karıncayı dahi incitmeyen bir peygamberin ümmeti olduğumuzu iddia ediyoruz, Ama burada insanlar ellerine silah alıyor insanları öldürüyor ve bunu farklı anlamlar doğrultusunda reva görüp hak görüyor. Burada biz insanlara Allah kelamını, Allah Resulünü ne kadar anlatabilmişiz sorgulamak gerekiyor. Bu anlamda yapılan etkinlikleri çok anlamlı görüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Memleketin temel sorunların başında eğitimin geldiğini belirten Arık, şöyle konuştu:

"Ama içi boş olan bir eğitim değil. Pozitif bilimlerle dolu bir eğitim değil. Uhrevi ilimleri içinde barındıracak, Allah’ın kelamını Allahın Resulünü de anlatacak bir ilim bir eğitim misyonu olmalı. Allaha şükürler olsun devlet elinden geldiği kadar bunu vermeye, imkanlar dahilinde sunmaya çalışıyor. Devletin, kamunun tüm alanlara sirayet edebilmesi mümkün değil. Bu anlamda sivil toplum örgütleri devreye girmekle onların yaptığı çalışmalarla tamamlayıcı rol oynamakta. Bu anlamda bu çalışmaların devam etmesi çok önemli."

AGD Başkanı Lokman Özkan ise, günümüz gençliğinin içine düştüğü duruma dikkat çekerek, dernek olarak böyle bir çalışmayı yapmalarında ki temel etkenin gençlerin iki cihan saadetine vesile olmak olduğunu söyledi.

"Hayatımızda örnek teşkil edecek olan yeryüzünün ve bütün insanlığın gelmiş geçmiş en faziletli insanı Peygamber efendimizdir" diyen Özkan, "Bizler gerçek bir peygamber tasavvurunu gençlerimize öğreterek, gençlerimizin peygamberi örnek alarak bu gün yaşamış olduğu buhrandan kurtulmasına bir bakıma vesile olmaya çalışıyoruz" dedi.

Özkan, şunları kaydetti:

"Maalesef bu gün gençlerimiz Hellonizmin, Modernizmin ve Konforizmin esiri olmuş durumdadır. Beş dakikasını düşünemeyecek kadar kötü bir durumdadır gençlerimiz. Biz de bu gençliğe sahip çıkmalıyız. Çünkü gerçek anlamda bir toplumu inşa etmek istiyorsak, bir toplumun ıslahına vesile olmak istiyorsak o zaman toplumun temel taşı olan, çekirdeği olan gençliğe mutlaka sahip çıkmamız lazım."

Haberin Devamı

Programa, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, İl Müftü Yardımcısı Muhammet Yusuf Yaşar, STK temsilcileri ile okul müdürleri katıldı.

Program sonunda Siyer-i Nebi yarışmasına katkı sunan kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür belgeleri verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!