Batman'da bir evde 3 engelli yaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Batmanda bir evde 3 engelli yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2014 09:31

Haberin Devamı

BATMAN (AA) - Batman'da bir evde yaşayan 3 engelli yetkililerden yardım bekliyor.

Bahçelievler Mahallesi'nde doğuştan bedensel engelli diyanet emeklisi Beşir Sağlam(55) kendisi gibi bedensel engelli olan eşi Müzeyyen Sağlam(40) ve zihinsel engelli ablası Beşire Sağlam(59) ile birlikte yetkilerden yardım bekliyor.

Emekli maaşıyla geçinmek zorunda olduklarını dile getiren anne Sağlam(40), kendilerinde kalan görümcesinin de zihinsel engelli olduğunu söyledi.

3'ü özürlü 6 kişinin aynı evde yaşadığını dile getiren Sağlam, "Evimiz yok kiradayız, çocuklarımızı okutuyoruz. Bize bakan kimse yok sadece emekli maaşıdır o da bize yetmiyor. Hem kira hem de çocuklarımızı okutuyoruz. Biz Allah’a ve devlete güveniyoruz, sığınıyoruz. Ev konusunda yardımcı olunursa memnun oluruz" dedi.

Haberin Devamı

Baba Sağlam ise her sabah 5 yaşındaki kızı Hira'yı eve yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta olan okula götürürken yolda zorluk çektiğini ifade etti.

Diyanetten emekli olduğunu ifade eden Sağlam, ekonomik durumu iyi olsa kızını servise yazdıracağını söyledi.

Sağlam son olarak şunları kaydetti:

"Akülü engelli arabası almak için sağlık raporu gerekiyordu. Rapor almak için doktora gittim heyete girdim bana yüzde 52 rapor verdiler. Onun için akülü araba da alamadım. Yetkililerden akülü araba konusunda yardımcı olunmasını istiyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!