Batman'da 500 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Güncelleme Tarihi:

Batmanda 500 yerleşim yeri ulaşıma kapandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2017 12:25

Batman'da 500 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Haberin Devamı

Arif ARSLAN- Reşat YİĞİZ/BATMAN, (DHA)- BATMAN'da, etkili olan kar yağışı nedeniyle 500 yerleşim yeri ulaşıma kapanırken, karın beyaz bir örtü gibi örttüğü antik Hasankeyf İlçesi'ne gelenler bol hatıra fotoğrafları çekti. Kar yağışına rağmen petrol kuyularında çalışan işçiler çalışmalarını sürdürürken, kar yağışı ile birlikte avcıların da av için araziye çıktıkları görüldü.
Batman, son yılların en çetin kış koşulları görülüyor. Kar kalınlığının 20 santime yaklaştığı kent merkezi beyaza büründü, kırsal alanda ise 500 yerleşim biriminin yolu kardan dolayı kapandı. Kar nedeniyle antik Hasankeyf, kardan adeta gelinlik giyerken, tatilciler kar manzaralı Hasankeyf’te hatıra fotoğrafı çektirdi. Hasankeyf sakinlerinden Ahmet Akdeniz, antik kentin 4 mevsim güzel olduğunu belirterek tatilcileri ve turistleri, beyaza bürünen Hasankeyf’e davet etti. Akdeniz, "Geçen yıl Hasankeyf ne yerli, ne de yabancı turist gördü. Bu yılın ilk ayında Hasankeyf’e beklenilenin üzerinde kar yağışı gerçekleşince, tarih yerler beyaza büründü. Tarih severleri kış mevsiminde Hasankeyf’e bekliyoruz. Dicle Nehri kıyısında kar manzaralı Hasankeyf’i izlemenin keyfi bir başka oluyor" diye konuştu.
PETROL KUYULARINDAKİ İŞÇİLER
Yoğun kar yağışını göz önünde bulunduran yöredeki avcılar, av tüfekleriyle Batman-Hasankeyf karayolu ile Batı Raman ve Raman Dağı'nda ava çıktı. Korsan avcılarla mücadele ettiklerini söyleyen yöre avcıları, "Kar yağışını fırsat bilenler tüfeklerini kaptıkları gibi yola çıkıyorlar. Oysa nesli tükenme ile karşı karşıya kalan bazı hayvanların korunması gerekiyor. Dicle Nehri kıyısında daha çok ördek, güvercin ve tavşan avlıyoruz" diye konuştu.
Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk alanındaki Batı Raman ve Raman Dağı'nda yüzlerce petrol kuyusunda üretimin aksamaması için kuyu tamamlama ekibi, vardiye halinde petrol kuyularında kar yağışına aldırış etmeden çalışıyor. Eksi 10-14 derecede Batı Raman 136 nolu kuyuda 5 kişilik vardiye ekibi ile çalışan sondör Kemal Çetin, "Kar, yağmur ve çamur dinlemeden vardiye halinde çalışıyoruz. İşimiz kolay değil ama yaklaşık bin 350 metre derinliğindeki kuyuya tubing indiriyoruz. Gece yarısı bile soğuğa aldırış etmeden çalışıyoruz. Soğuğa karşı zaman zaman şeker ağırlıklı yiyecekleri tercih ediyoruz" dedi.
SURİYELİ ÇOCUKLARIN KAR SEVİNCİ
Batman'da, merkez Petrolkent Mahallesi'nde oturan Suriyeli sığınmacıların çocukları ise karın keyfini yaşadı. TÜPRAŞ Batman Rafinerisi giriş kapısında boylarından büyük kardan adam yapan Yavuz Selim İlkokulu öğrencilerinden Suriyeli Cudi Mustafa, Revan Mustafa ve Fendi Hüseyin adlı çocuklar, 4 yıldan bu yana Batman'da ilk kez böyle bir kar yağışı gördüklerini söyledi. Kartopu oynadıklarını ve kardan adam yaptıklarını söyleyen Suriyeli çocuklar, "Sömestr tatilinde hem kar topu keyfi yaşadık, hem de kardan adam yaptık. Batman’da ilk defa böyle kar görüyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!