Batman v Superman filminin prömiyeri yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Batman v Superman filminin prömiyeri yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 13:07

Türk Hava Yolları'nın sponsor olduğu 'Batman Süperman'e Karşı: Adaletin Şafağı' (Batman v Superman: Dawn of Justice) filminin prömiyeri ABD'nin New York kentinde yapıldı. Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları'nın (THY) sponsor olduğu "Batman Süperman'e Karşı: Adaletin Şafağı" filminin prömiyeri ABD'nin New York kentinde yapıldı. Ünlü gösteri merkezi Radio City Music Hall'de gerçekleştirilen filmin prömiyerine; Ben Affleck, Henry Cavill, Harry Lennix, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Will Smith ve John Corbett gibi ünlü Hollywood yıldızlarıyla birlikte THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı da katıldı.

Gazetecilere açıklama yapan sinema oyuncusu Affleck, film için her gün sabah 6'da spor salonuna gittiğini, "süper kahraman" olmak için bunun gerekli olduğunu ifade etti.

Frank Miller'ın 1986 tarihli çizgi romanından uyarlanan filmin başrollerinde Oscar ödüllü oyuncu Ben Affleck "Batman" (Bruce Wayne) ve "Man of Stell" filminin yıldızı Henry Cavill ise "Süpermen" (Clark Kent) rolüyle yer alıyor.

Haberin Devamı

Batman ile Superman'in karşı karşıya geldiği filmde, THY uçağı ve uçaktan bir sahne de yer alıyor. Filmin prömiyeri için 51. sokak ile 5 ve 6. caddeler arası trafiğe kapatılırken, yoğun güvenlik önlemleri de dikkati çekti.

Çekim bütçesi 250 milyon, reklam ve promosyon bütçesi 150 milyon dolar olan bu süper prodüksiyonda rüya bir oyuncu kadrosu rol alıyor: Ben Affleck (Bruce Wayne/ Batman), Henry Cavill (Clark Kent/ Superman), Gal Gadot (Wonder Woman), Jesse Eisenberg (Lex Luthor), Holly Hunter (Senatör Finch), Diane Lane (Martha Kent), Amy Adams (Lois Lane), Laurence Fishburne (Perry White), Jeremy Irons (Alfred Perryworth). Adaletin Şafağı, Çelik Adam’dan daha karamsar, daha dramatik, daha politik bir aksiyon–serüven.

Man of Steel, yalnız bir adamın gözünden anlatılan özgün bir öyküydü, Çizgi romanın karanlık, hiper mitolojik içeriğini yansıtıyordu. Superman, vaad edilmiş toprakları arayan, gezegenden sürülen tüm insanların simgesidir. Kripton gezegeninden yerküreye gelen Superman bir yabancı olmasına karşın gerçeği, adaleti, Amerikan değerlerini savunur, etik değerleri ve politikayı önemser.

Yaratıcılarının gözünde o işçi sınıfın şampiyonudur, bir süper proleterdir. Christopher Reeve, Superman’i (1978) dört kez başarıyla yorumlamıştır.

Haberin Devamı

Batman v Superman filminin prömiyeri yapıldı

Batman, çocukken ebeveynlerinin öldürülmesine tanık olur. Büyüyünce suça karşı savaşmaya yemin eder. Varsıl, kültürlü, soylu bir aileden gelir. Devlet yalanına ve yozlaşmaya karşı duran bireyin zaferini betimler. Michael Keaton, Val Kilmer , George Clooney’in dışında Christian Bale üç kez Batman’de gizemli bir performans sundu.

Batman’in akıl hocası ve koruyucusu Alfred’in (Michael Caine) söylediği gibi Superman, ABD’nin dünyaya sunmak istediği imajı, Batman ise öteki ülkelerin algıladığı Amerikan devleti imajını temsil eder. Adaletin Şafağı, derin bir politik çatlakla dengesini ve merkezini yitiren günümüz ABD’nin bir portresi mi yoksa ana akım izleyiciye seslenen bir aksiyon–serüven mi?

Haberin Devamı

THY sponsorlu Batman v Superman : Adaletin Şafağı, Cuma günü tüm dünyada ve ülkemizde vizyona giriyor. Filmin dünya getirisinin 800 milyon dolar olması bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME!