Batman Üniversitesi Avusturalya’da Temsil Edildi

Güncelleme Tarihi:

Batman Üniversitesi Avusturalya’da Temsil Edildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2015 12:11

AVUSTRALYA'DA YAPILAN EĞİTİM ZİRVESİNE BATMAN ÜNİVERSİTESİ ADINA KATILAN SİSTEM ÇÖZÜMLERİ MÜHENDİSİ HAFZULLAH İŞ,BATMAN'I TEMSİL ETTİ.

Avusturalya’da yapılan eğitim zirvesine Batman Üniversitesi adına katılım sağlayan Sistem Çözümleri Mühendisi Hafzullah İş, eğitime damgasını vurarak, Batman’ı en iyi bir şekilde temsil etti.
Batman Üniversitesi Avustralya’da Düzenlenen SCU & Huawei Eğitim Zirvesi 2015 etkinliğinde temsil edildi. SCU-Huawei işbirliğiyle düzenlenen Akıllı Eğitim Eko Sistemleri’nin gelişiminin tartışıldığı, “Eğitim Zirvesi 2015” etkinliği, 3-5 Eylül 2015 tarihlerinde Queensland, Gold Coast Avustralya’da gerçekleştirildi. Türkiye’den 7 üniversitenin katıldığı etkinlikte Batman Üniversitesi, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından temsil edildi.
Batman Üniversitesini temsilen etkinliğe katılan Sistem Çözümleri Mühendisi Hafzullah İş, yeni nesil eğitimin, bireyin yer, zaman ve ortamdan bağımsız olarak gelişimini temel alacağını belirterek, şunları kaydetti:
“Tamamen bilişim tabanlı sistemlerin kullanılacağı akıllı sınıf ve sanal kampüslerde coğrafya, kültür ve geleneklerden bağımsız bilimsel eğitim modeline dönüşümünü içeren uluslararası ilişkisel materyal paylaşımına dayalı olacaktır. Bilgisayar kullanımına dayanan yeni eğitim modeli dil ve coğrafya bağımsız olarak herkese her an hayat boyu gelişim imkanı tanıyacaktır.”
Sanal sınıflara istenilen an katılım sağlanabileceğini anlatan İş, “En önemlisi dersin içeriğine göre sizin için en uygun olan dinleme, okuma ya da interaktif öğrenmeye dayalı herhangi bir modelini seçebileceksiniz. Dersinizi bilgisayarınızdan, tabletinizden ya da telefonunuzdan takip edebileceksiniz. Bu yeni nesil eğitim modellerinde öğrenci-aile-eğitimci interaktif olarak etkileşim içerisinde bulunabilecektir. Bunu daha net ifade etmek gerekirse, insanlığın bilgi birikimi bilişim temelli eğitim rol modelleri ile bireylerin parmaklarının ucunda olacaktır. Daha akıllı, daha donanımlı ve daha ileri bir dünyayı hedef alan bu rol modelleri özellikle bizim coğrafyamızı olumlu yönde çok etkileyecektir. Üniversitemize ve öğrencilerimize ileri eğitim modellerini kazandırmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!