Batman’da aydınlat çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Batman’da aydınlat çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 16:42

- Dicle EDAŞ, Batman’daki aydınlatma çalışmaları için 2015 yılında 7 milyon liralık harcama yaptı.

Haberin Devamı

BATMAN (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ) Batman İl Müdürü Faruk İşlek, Batman’daki aydınlatma çalışmaları için 2015 yılında 7 milyon liralık yatırım yaptıklarını, 2016 yılında da yine aydınlatma için 3 milyon 500 lira tutarında yatırım yapacaklarını bildirdi.

Aydınlatma konusunda Batman’ın bölgede örnek il olacağını savunan İl Müdürü İşlek, “2016 yılında çok yoğun çalışmalar bizi bekliyor. Batman merkezde aydınlatma çalışmalarımız devam ediyor. Ağır kış koşullarına rağmen birçok mahallede çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Aydınlatmanın yanında diğer yatırımlarımızla da Batman’da geçmişten gelen enerji sorununa köklü çözüm getirmek niyetindeyiz. 2016,şirketimiz açısından yatırımlar yılı olacak.” diye konuştu.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ)Batman İl Müdürlüğü Proje Tesis Yöneticisi Bilal Altunç, 2015 yılında il genelindeki 550 trafo bölgesine 12 bin adet armatür takılarak köy ve mezraların da karanlıktan kurtarıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Aynı dönemde 31 kilometre yolda aydınlatma çalışması yapıldığını, il merkezindeki bulvar ve caddelere de Bin 500 adet armatür kullanıldığını da ifade eden Altunç, “Yapılan çalışmalar ile Batman il merkezi, ilçe, köy ve mezralarda toplam 16 bin 500 adet armatür kullandık. Ayrıca Batman Üniversitesinde ikinci öğretim gören öğrencilerin kullandığı Beşiri Çöp Kavşağından Kuyubaşı TOKİ’ye kadar olan 7 kilometrelik Güney çevre yolunu aydınlattık. Yine Kuyubaşı TOKİ’nin aydınlatma sorununu giderdik.’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!