Batman artık Kadıköy'de

Güncelleme Tarihi:

Batman artık Kadıköyde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2006 00:00

PSV formasıyla harikalar yarattıktan sonra "Yarasa Adam" lakabını alan Sırp forvet, saha içindeki agresif tavırlarıyla da ünlü.

F.BAHÇE’nin önceki gece anlaşmaya vardığını açıkladığı yeni santrforu Mateja Kezman’ın oldukça renkli bir futbol geçmişi var. Özellikle Hollanda liginde kariyerinin zirvesine çıkan ve PSV Eindhoven formasıyla oynadığı 122 maçta tam 105 kez rakip fileleri havalandırmayı başaran Sırp futbolcu, golcülüğü dışında sahalardaki agresif görüntüleriyle de ünlü bir isim.

Kartkolik star

Özellikle büyük turnuvalarda kart görmeyi neredeyse alışkanlık haline getiren 27 yaşındaki yıldız, 2000 Avrupa Şampiyonası finallerinde, Norveç maçında oyuna girdikten birkaç saniye sonra kırmızı kartla oyun dışı kalarak herkesi şaşırtmıştı. Son olarak bu yaz düzenlenen Dünya Kupası’nda, Sırbistan Karadağ’ın Arjantin’e 6-0 yenildiği maçta da sinirlerine hakim olamayan Sırp forvet, Mascherano’ya yaptığı sert hareketle bir kez daha kırmızı kart görmüş ve şampiyonayı henüz ikinci maçında kapatmıştı.

Tam bir gol makinası

Ancak madalyonun diğer yüzünde Kezman’ın başarılarla dolu bir geçmişi var. Futbola ülkesinin Sartid takımında başlayan ve bir sonraki sezon Partizan’a transfer olan golcü, burada gösterdiği performansla 23 yaşındayken Hollanda’nın dev kulübü PSV Eindhoven’ın yolunu tuttu. Henüz ilk sezonunda forma giydiği 33 maçta 24 gol atmayı başaran Kezman’a, PSV taraftarlarınca ünlü çizgi kahraman ’Batman’ lakabı takıldı. Hollanda’daki istikrarlı çizgisini sonraki sezonlarda da sürdüren Kezman, özellikle 35 maçta 33 gol attığı 2002-2003 ve 31 maçta 29 gol attığı 2003-2004 sezonlarında kariyerinin zirvesine çıktı. O sezonun sonunda büyük bir transfer atağına kalkan Chelsea’nin de listesine giren golcü futbolcu, İngiliz ekibinde göreve gelen Portekizli teknik adam Jose Mourinho’nun 5 milyon Sterlin karşılığında kadrosuna kattığı ilk isimlerden biri oldu.

İspanya’da 8 gol

Ancak Ada’da beklenenin aksine başarılı olamayan Kezman, özellikle Drogba’nın yakaladığı müthiş çıkışla takıma girmekte zorlandı. Londra ekibinde yalnızca 14 karşılaşmada ilk onbirde sahaya çıkan ve şans bulduğu toplam 25 maçta 4 gol kaydeden Sırp yıldız sezon sonunda hoşnutsuzluğunu gizlemeyerek, satış listesine konmasını istedi. PSV günlerinden büyük bir krediye sahip olan Kezman hayalkırıklığıyla geçen İngiltere macerasının ardından kendisine iyi bir kulüp bulmakta fazla zorlanmadı.

Bu kez bir yıl önceki fiyatını da artırarak, 5.3 milyon Sterlin’e İspanya’nın önde gelen ekiplerinden Atletico Madrid’e giden Kezman burada da farklı bir tablo çizemedi. Madrid’de İspanyol futbolunun yeni golcüsü Fernando Torres’in gölgesinde kalan Sırp golcü La Liga’da da bekleneni veremedi. Bu kez Chelsea’ye oranla daha fazla forma şansı bulsa da sezonu 8 golle tamamlayan Mateja Kezman sezon başında takıma yeni golcülerin alınmasıyla bir kez daha bavullarını topladı ve Türkiye’ye geldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!