Batı'ya mesaj: Çık ortaya delikanlıca

Güncelleme Tarihi:

Batıya mesaj: Çık ortaya delikanlıca
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 00:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan, krizin sürdüğü Avrupa ülkelerine, “Mesele Türkiye olunca yüzlerine maske takıyorlar. Çık ortaya delikanlıca ki herkes kimin ne olduğunu görsün. Türkiye itilecek kakılacak ülke değildir. Böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı güvenle sokağa adım atamaz” dedi. Erdoğan, Anadolu Yayıncılar Derneği buluşmasında ve Kastamonu’da özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı

AVRUPALI ADIM ATAMAZ
“Batı ülkeleri bizi sürekli basın özgürlüğüne uymamakla, gazetecileri hapse atmakla suçluyor. ‘Bu gazeteciler kimler, listesini verin’ dediğimiz zaman içlerinde katilden soyguncuya, çocuk istismarından dolandırıcıya kadar hepsi var. Gelen listede sadece gazeteci yok. 144’ü terör suçundan, 4’ü adi suçlardan cezaevinde bulunuyor. Şimdi sormazlar mı adama; ‘Bunların gazetecilikle ne ilgisi var ki liste yapıp ülkemize gönderiyorsunuz?’ Mesele Türkiye olunca hemen yüzlerine bir maske takıyorlar. Biz de bu şekilde maskeyle karşımıza çıkanlara artık haydut muamelesi yapma kararını aldık. Öyle ya, saklayacak bir şeyin yoksa niye maske takıyorsun? Çık ortaya delikanlıca; ‘Benim Türkiye ile meselem var, bölünmesini, parçalanmasını istiyorum’ de ki herkes kimin ne olduğunu görsün.

Türkiye itilecek, kakılacak, onuru ile oynanacak, bakanları kapılardan kovulacak, vatandaşları yerlerde sürüklenecek bir ülke değildir. Dünyanın her yerinde bu yaşananlar çok yakından takip ediliyor. Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz. Bu tehlikeli yolu açarsanız en büyük zararı siz görürsünüz.

KUYRUKLU YALAN DİZİSİ
Aslında parlamenter demokrasi diye bir sistem olmadı bu ülkede. Ya ne oldu? Parlamenter demokrasiyle vesayet sistemi oldu, bunu yaptılar. Muhalefetin anlatışına baktığımızda bir kuyruklu yalan dizisi görüyoruz. Cumhurbaşkanı’nın parlamentoyu fesih yetkisi yok, ülkeyi seçime götürme yetkisi yok. Bir erken seçim kararı mı alınacak, bunu Cumhurbaşkanı’nın tek başına alma yetkisi yok. Kiminle beraber alabilir, ancak Meclis’le beraber. İkisi aynı anda ve ikisi de beraber seçime gidecekler ha. Buna da herkes cesaret edebilir mi? Bu yalanlara cevap vermeye devam edeceğiz.

1923'TE KAPANDI
Muhalefet yatıp kalkıp ne diyor: Tek adam. Getirdiğimiz sistem, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi hükümetin tek kişinin şahsında toplandığı, yürütmedeki çok başlılığın ortadan kaldırıldığı bir sistemdir, bu yönüyle doğrudur. Bunların dillerinden düşürmedikleri tek adam rejimi ise bambaşka bir şeydir, o 1923’te kapandı. Artık tek adam rejimi diye bir şey söz konusu değil. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi demokratik bir sistemdir.” 

BAKMADAN GEÇME!