Batı'ya Doğru Akan Nehir belgeselini mutlaka seyredin

Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAM), Türk ve yabancı bilim, düşünce ve sanat adamlarının katkılarıyla 'Batı'ya Doğru Akan Nehir' projesini bir süre önce başlattı.

Haberin Devamı

Uygarlıklar tarihini dengeli ve objektif bir bakış açısıyla yeniden ele alıp değerlendiren bu belgeselin oluşumunda başından beri Prof. Dr. Bekir Karlığa'nın büyük emeği var. Medeniyet olgusunun Batı'nın tekelinde olmadığının anlatıldığı belgesel TRT ile birlikte uluslararası televizyon kanallarında gösteriliyor. İzleyin, tarihe meraklı çocuklarınıza izletin.

Başbakanlık Türk Tanıtma Fonu'nun destek verdiği, İngiltere'nin en büyük yapım şirketlerinden Lion Tv'nin yapımını üstlendiği bu belgesel, uygarlıkların başlangıç noktası olan Orta Doğu'yu destansı bir anlatımla ve yeni bir bakış açısıyla gözler önüne seriyor.

Bahçeşehir Üniversitesi'nin yanı sıra California State University San Benardino, akademik destek verdi. Sanat danışmanlığını ise "Rome" dizisinin ünlü senaristi John Milius üstlendi.

Haberin Devamı

Medeniyet üzerine şimdiye dek çekilmiş en büyük belgesel olma özelliğine sahip 'Batı'ya Doğru Akan Nehir' belgeseli, modern dünyaya yepyeni bir perspektif ve bilgi zenginliği sunuyor. Belgesel için, iki yılda 16 ülkede çekim yapıldı. Çoğu yabancı 200 civarında bilim ve düşünce adamının görüşüne başvuruldu. Avrupa, Asya ve Afrika'nın muhteşem mekanlarının göz alıcı manzaraları ve en gelişmiş bilgisayar grafikleri bir araya getirildi. İki versiyon şeklinde hazırlanan belgeselin uzun versiyonu, her biri 45 dakikalık 20 bölüm, kısa versiyonu ise her biri 60 dakikalık 7 bölümden oluşuyor. Belgeselin bütün dünyada dağıtımını SONY yapıyor.

2013 Uluslararası Tasarım Kongresi İstanbul'da olacak

Uluslararası tasarım sektörünün en prestijli organizasyonu olarak nitelendirilen International Design Alliance (IDA) Kongresi, İTÜ ev sahipliğinde 2013 yılında İstanbul'da yapılacak. Tasarım sektöründe yeni standartlar oluşturmayı hedefleyen ve tüm dünyada ses getirecek bu etkinlik İTÜ tarafından ilgili meslek örgütleriyle işbirliği içerisinde düzenleniyor.

Bırakın çocuklarınız ders programını kendileri yapsın

Bazı okullarda sınav dönemi başladı. Çocuklarına özellikle bu dönemde "Ders çalış" demeyen anne baba sayısı çok azdır. Oysa uzmanlar çok ders çalışma yerine etkili ve verimli çalışmadan yanalar. Bunun için de çocuğunuzun motive olması, kendine göre hedef belirlemesi ve program yapması şart.

Haberin Devamı

Unutmayın, her çocuk kendine uygun ve alıştığı ortamda daha etkili ve verimli çalışabilir. Tabii çalışılan bilgilerin tekrar edilmesi de şart. Kalıcı öğrenme stratejisi için 35-40 dakikalık bir çalışmadan sonra 10 dakikalık bir tekrar yapma, bu tekrarları 1 gün, bir hafta ve bir alık periyotlarla sürdürmek bilgilerin uzun süreli hafızaya kaydedilmesi için en iyi yöntem.

Verimli çalışma için bunlara dikkat!

* Öncelikle ilgi, yetenek ve ihtiyaçlar göz önünde bulundurun.

* Çalışma yerini belirleyin, mekan size uygun özellikler taşımalı. Çünkü, bu konsantrasyonu sağlayan etmenlerin başında gelir.

* Dönemlik sınavların, ödevlerin, yapılacakların belirtildiği bir takvim oluşturun.

Haberin Devamı

* Planı düzenli aralıklarla (her gün, her hafta) değerlendirin, iş yükünü gözden geçirin ve gerekiyorsa planı yenileyin. Diğer bir deyişle, hazırlanan program esnek olmalı, kişinin ihtiyacına göre yeniden düzenlenmelidir.

* Hazırlanan programa gün gün uyulmalı. Program hazırlamak kolay ancak uygulamak zordur. Esas olan programı uygulamaktır.

* Bütün bunların yanında, unutmayın ki ancak mutlu insan üretkendir. Mutlu olabilmeniz için mutlaka planınızda serbest zaman etkinliklerine de yer verin.

Yazarın Tüm Yazıları