Batısöke'de hedef; ihracat şampiyonluğu

Güncelleme Tarihi:

Batısökede hedef; ihracat şampiyonluğu
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 15:46

Batısöke'de hedef; ihracat şampiyonluğu

Haberin Devamı

AYDIN'ın Söke ilçesinde 500 milyon TL'lik yatırıma imza atan Batı Anadolu Grubu, 'Batısöke' çimento fabrikası ile Türkiye'nin bu alandaki toplam ihracatının yüzde 10'unu tek başına karşılamayı hedefliyor.
Batı Anadolu Grubu, Söke'de çimento ve klinker üretim kapasitesini iki katına çıkaracak entegre tesis yatırımı gerçekleştiriyor. Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, fabrika alanında düzenlenen toplantıda projeyi tüm özellikleriyle basına tanıttı. Ünal, Batısöke'nin 2018 Ocak ayında devreye girmesiyle üretimden istihdama, lojistikten enerji maliyetlerine, birçok alanda önemli kazanımlar elde edeceklerini söyledi. Tesislerin tamamlanmasıyla birlikte yılda 800 bin ton çimento ihracatı gerçekleştirme olanağına kavuşacaklarını belirten Feyyaz Ünal, "Yeni yatırımımızla grubumuzun yıllık klinker üretim kapasitemiz 3.8 milyon tona, çimento üretim kapasitemiz ise 5.8 milyon tona ulaşacak. Böylece Batısöke ve Batıçim fabrikalarımızdan yılda 40 milyon dolara yakın ihracat yapabileceğiz. Çimento ve klinker üretim kapasitemizi iki katına çıkaracak bu fabrika, Türkiye'nin bu alandaki toplam ihracatının yüzde 10'unu tek başına karşılayacak. Bununla birlikte faaliyet gösterdiğimiz bölgenin istihdamına katkı sağlama misyonumuzu da sürdürmüş oluyoruz. Yeni yatırım Söke'deki çalışan sayımızı yaklaşık yüzde 50 oranında artıracak" dedi.
Başta Ege Bölgesi olmak üzere, yurtiçi ve yurtdışındaki müşterilerine en hızlı ve en kaliteli hizmeti sunmayı amaçladıklarını belirten Ünal, "Fabrikamız tamamlandığında 4 adet paketleme tesisi, kamyon dolum ünitesi, 2 adet paletizing ünitesi ve 2 adet big bag dolum sisteminden meydana gelen dev bir tesis haline gelecek. Fabrikamızda karbon salınımının çevreye etkisi minimuma inecek. Enerji maliyetlerimiz ise klinker üretiminde yüzde 14, farinde yüzde 33 ve çimento üretiminde ise yüzde 16 oranında düşecek. Enerji tasarrufu için Türkiye'deki tüm fabrikaların benzer iyileştirmeleri yapmaları gerekir" diye konuştu.

Necati MALDAR / SÖKE (Aydın), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!