Batık bankalara ait 28 menkul satıldı

Güncelleme Tarihi:

Batık bankalara ait 28 menkul satıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2006 14:58

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) ait gayrimenkullerin satışı için Turyap tarafından düzenlenen müzayedede 28 gayrimenkul toplam 24 milyon 774 bin YTL bedelle satıldı.

İstanbul Profilo Alışveriş Merkezi Büyük Tiyatro Salonu’nda düzenlenen müzayedenin açılışı, TV dizisi Avrupa Yakası oyuncusu Bülent Polat’ın (Şesu) çanı çalması ile başladı. Muhammen bedelleri 100 bin YTL’nin üzerinde olan 86 gayrimenkulün satışa sunulduğu müzayedede, üç gayrimenkul TMSF tarafından satıştan çekildi. Müzayedenin sabah bölümünde 28 gayrimenkul yeni sahiplerini buldu. Bu gayrimenkuller için ödenen bedel 24 milyon 774 bin 200 YTL oldu.

Satışı gerçekleşenler arasında müzayedenin 11 milyon 700 bin YTL ile en yüksek bedele sahip gayrimenkulü olan Ankara-Polatlı arasında, çevresinde TOKİ ve Türkkonut toplu yerleşimleri bulunan bölgedeki proje geliştirmeye uygun 69 tarla ve 7 arsa da bulunuyor. Bu gayrimenkul 12 milyon 550 bin YTL’ye yeni sahibinin oldu.
Fon’a devrolan Kentbank’ın Süzer Plaza’da yer alan ofisleri de müzayede de büyük ilgi gördü. Müzayede sırasında bu ofislerin satışına söz hakkı almadan itiraz eden ve Kentbank’ın avukatı olduğunu söyleyen kişi yetkililerce uyarıldı. Bu gayrimenkullerin de 4’ü satıldı.
Müzayedenin öğlenden sonraki bölümünde ise 135 gayrimenkul satışa çıkarılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!