Batı Karadeniz'deki balıkçıların sorunları masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Batı Karadenizdeki balıkçıların sorunları masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 12:20

Batı Karadeniz'deki balıkçıların sorunları masaya yatırıldı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/DEMİRKÖY(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde, balıkçılara yönelik, 'Batı Karadeniz Balıkçılığı ve Sorunları" adlı bir panel düzenlendi.

Panele Kırklareli Vali Yardımcısı Vekili Murat Eren, Sahil Güvenlik Komutanı Ahmet Okyay, İğneada Liman Başkanı Resul Ulaş, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Avcılık Düzenlemeleri Grup Sorumlusu Murat Tercan, İl Tarım ve Orman Müdürü Ümit Ortan ve bölgede faaliyet gösteren balıkçılar katıldı. Panelde, İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık Teknolojisi ve Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Saadet Karakulak,  trol balıkçılığı ve deniz salyangozu avcılığında yaşanan sorunları ele alırken,  öğretim üyesi Taner Yıldız,, av araçlarında seçicilik, Prof. Dr. Abdullah Ekrem Kahraman ve kalkan avcılığı ve stok durumu, araştırma görevlisi Dr. Uğur Uzer oturum başkanı sunumda bulundu.

Katılımcılık, balıkçıların sorularını da dinleyerek, çözüm önerilerini dile getirdi. Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Ümit Ortan, su ürünlerinin sürdürülebilirliğinde farkındalığı arttırmak amacıyla farklı disiplinleri bir araya getiren etkinlikler düzenlenmeye devam edeceklerini  söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!