Batı Balkanlar'ın en pahalı futbolcusu Modriç

Güncelleme Tarihi:

Batı Balkanların en pahalı futbolcusu Modriç
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2013 12:35

Real Madrid'in Hırvat orta saha oyuncusu Luka Modriç, Batı Balkanlar'ın en pahalı futbolcusu oldu.

Almanya'nın spor haberleri portalı "Transfermarkt"ın güncel verilerine göre, Hırvatistan Milli Futbol Takımı'nın da formasını giyen Modriç'in bonservis bedeli, 35 milyon avro. Batı Balkanlar'ın en pahalı ikinci futbolcusu ise Karadağ Milli Futbol Takımı'nın ve İtalya Seri A'da mücadele eden Fiorentina'nın formasını giyen Stefan Yovetiç oldu. Adı sıkça, İngiltere'nin Arsenal kulübü ile anılan Yovetiç'in bonservis bedeli 30 milyon avroyu buluyor.

Bosna Hersek Milli Futbol Takımı ve İngiiz ekibi Manchester City'nin forveti Edin Dzeko ise, 27 milyon avroyla Chelsea'nın Sırp defans oyuncusu Branislav İvanoviç'in ardından dördüncü sırada yer aldı. Eski Yugoslavya'dan ayrılan ülkelerin milli takımlarında forma giyen en pahalı 10 futbolcunun bonservis bedelleri ise şöyle:

1. Luka Modriç (Hırvatistan, Real Madrid): 35 milyon avro
2. Stefan Yovetiç (Karadağ, Fiorentina): 30 milyon avro
3. Branislav İvanoviç (Sırbistan, Chelsea): 30 milyon avro
4. Edin Dzeko (Bosna Hersek, Manchester City): 27 milyon avro
5. Mirko Vuçiniç (Karadağ, Juventus): 21,5 milyon avro
6. Nemanya Vidiç (Sırbistan, Manchester United): 21 milyon avro
7. Mario Mandzukiç (Hırvatistan, Bayern Münih): 19 milyon avro
8. Neven Subotiç (Sırbistan, Borussia Dortmund): 18 milyon avro
9. Matiya Nastaşiç (Sırbistan, Manchester City): 17 milyon avro
10. Samir Handanoviç (Slovenya, Inter): 17 milyon avro

En pahalı milli takım, Hırvatistan

Batı Balkanlar'daki milli takımlar arasında, Hırvatistan'ın diğer ülkelerin milli takımlarının mali değerine kıyasla açık ara önde olması dikkati çekti. Hırvatistan Milli Futbol Takımı'nda forma giyen futbolcuların toplam bedeli 181,3 milyon avroyken, ikinci sıradaki Sırbistan'ın ise 150,1 milyon avro olarak belirlendi. Öte yandan, Bosna Hersek Milli Futbol Takımı, 99,5 milyon avroyla üçüncü, Karadağ 88,3 milyon avroyla dördüncü ve Slovenya ise 60 milyon avroyla beşinci sırada yer aldı. Batı Balkan ülkeleri arasında son sırada yer alan ve futbolcularının toplam değerinin 28 milyon avro olduğu Makedonya'da ise milli futbolcu Goran Pandev'in tek başına 10 milyon avroluk bonservis bedeline sahip olması dikkati çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!