Batı Akdeniz'de ihracat 500 milyon doları geçti

Güncelleme Tarihi:

Batı Akdenizde ihracat 500 milyon doları geçti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2016 12:05

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, Antalya, Burdur ve Isparta'da gerçekleşen ihracatın 500 milyon doları aştığını bildirdi.

Haberin Devamı

Satıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Batı Akdeniz'den gerçekleşen ihracatın hafta sonu itibarıyla 500 milyon doları geride bıraktığını belirtti. 

Tarım, sanayi ve maden sektörlerinin gerçekleştirdiği yarım milyar dolarlık ihracatın, bölge ekonomisine önemli ölçüde katkı sağladığının altını çizen Satıcı, sektör temsilcilerinin 2016 yılı için hedeflenen rakamlara ulaşmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğüne işaret etti.

Satıcı, kendilerinin de birlik olarak bölge ihracatını artırmak için Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi (URGE), Antalya fuarlarına eş zamanlı alım heyeti organizasyonları ve yurt dışındaki uluslararası fuarlara katılım gibi çalışmalara kesintisiz devam ettiklerine dikkati çekti.

Satıcı, şunları kaydetti:  "Bu ihracatın 235 milyon dolarını tarım sektörü, 141 milyon dolarını sanayi sektörü, 120 milyon dolarını da madencilik sektörü gerçekleştirdi. İhracatımızın 500 milyon dolara ulaşmasında en büyük katkıyı, 145 milyon dolarlık dış satım ile yaş meyve sebze sektörü sağladı.

Haberin Devamı

Madencilik sektörü de 120 milyon dolarlık ihracatla 500 milyon dolarlık ihracata ulaşmada önemli rol oynadı. Yarım milyar dolarlık ihracatın yüzde 12'si 60 milyon dolar ile Çin'e gerçekleşti. Çin'den sonra en fazla ihracat 38,8 milyon dolar ile Almanya'ya gerçekleşirken, üçüncü sırada 28 milyon dolar ile Ukrayna yer aldı."

 

BAKMADAN GEÇME!