Batan teknedeki kayıp 2 yolcu aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Batan teknedeki kayıp 2 yolcu aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2016 10:02

Batan teknedeki kayıp 2 yolcu aranıyor

Haberin Devamı

Yusuf ÜNAL/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA açıklarında tur teknesinin batmasından sonra kaybolan 1'İ yabancı uyruklu 2 kişinin bulunması için deniz polisi sabah erken saatlerde arama- kurtarma çalışmalarına başladı.
Kaleiçi'ndeki Yat Limanı'ndan dün akşam yolcularıyla ayrılan 28 metre uzunluğundaki 'Kurt-C' adlı gezinti teknesi, Konyaaltı Plajı açıklarında su almaya başladı. Kuvvetli yağmur ve rüzgarın da etkisiyle yan yatan teknedekileri kurtarmak üzere deniz polisi, Sahil Güvenlik ekipleri ile bölgedeki diğer tur tekneleri bölgeye hareket etti. Yan yatan teknedeki 84 yolcu kurtarılarak Kaleiçi Yat Limanı'na getirildi. Teknede bulunanlardan 1'i yabancı, 2 kişi kayboldu. Kazazedelerin kurtarılması ardından tekne sulara gömüldü. Deniz polisi, yaklaşık 45 metre derinliğe inen teknede kalan kimse olup olmadığını belirlemek üzere çalışma yaptı.
POLİS MEMURUNUN EŞİ
Havanın kararması ve bölgedeki yüksek dalgalar nedeniyle dün ara verilen arama çalışmaları bugün saat 07.00'de yeniden başlatırlırken, kayıp yolculardan birinin Serap Çelik olduğu belirlendi. Arama çalışmalarını, olay yerine gelen Serap Çelik'in polis memuru eşi Ramazan Çelik de izledi. İstanbul'dali, 2 çocuk babası Ramazan Çelik, görevlilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalara, Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri de helikopterle destek verdi.
Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada ise Kaleiçi Yat Limanı'ndan kalkan ve tur bitiminde dönüş yapan gezinti teknesinin ani gelişen fırtına nedeniyle Kaleiçi önlerinde saat 17.15'te alabora olduğu belirtildi. Teknedeki 86 kişiden 84'ünün Sahil Güvenlik ve İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube ekipleri ile çevredeki tekneler tarafından tahliye edildiğinin vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Tahliye edilen kazazedelerden 38'i hastanelere sevk edilmiş ve 36'sı taburcu edilmiştir. 2 kazazede halihazırda gözlem altında tutulmakta olup sağlık durumları iyidir. Kayıp olan 2 kişinin arama çalışmalarına devam edilmektedir. Günün ilk saatlerinden itibaren Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı koordinesinde Sahil Güvenlik ve İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Dalış ekipleri tarafından arama çalışmaları denizaltına ve üstünde başlatıldı."
Valilik açıklamasında dün fırtınada Küçük Çaltıcak mevkisinde de içinde 3 kişi bulunan bir lastik botun battığı, içindekilerin Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldığı vurgulandı.
İfadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen tekne kaptanı A.T.'nin işlemlerinin ise sürdüğü kaydedildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!