Başvuru patladı sınav zorlaştı

Güncelleme Tarihi:

Başvuru patladı sınav zorlaştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 23:14

POLİS Akademisi, Polis Meslek Eğitim Merkezleri’ne (POMEM), Polis Özel Harekâtçı (PÖH) yetiştirmek üzere 10 bin erkek aday alacağını duyurdu.

Haberin Devamı

14 Kasım’da süre dolduğunda 285 bin adayın başvurduğu ortaya çıktı. Rekor başvuru nedeniyle fiziki yeterlik elemelerindeki parkur daha da zorlaştırıldı. 19 Aralık’ta başlayıp 15 Ocak’ta bitecek olan elemelerde başarılı olanlar, mülakata katılmaya hak kazanıyor. PÖH aday adayları, hücum ettikleri hazırlık kurslarında, zorlu parkurlar için ter döküyor.

Başvuru patladı sınav zorlaştı
On yıldır Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO), polis okulları ve polisleri komiserlik sınavına hazırlayan Elit Akademi, şimdi de özel harekatçı aday adaylarını eğitiyor. İstanbul ve Ankara’da dört şubesi olan Elit Akademi, bu günlerde 3 bin genci sınava hazırlıyor. Her akşam ikişer saat parkur çalıştırdığı adreslerden biri de Bahçelievler Erkan Avcı Meslek Lisesi Spor Salonu. 19.30 ve 21.30 seansları olan kursta, 18-28 yaş arasında, en az lise mezunu 2 bin kursiyer, haftanın yedi günü dönüşümlü olarak fiziksel ve ruhsal sınırlarını zorlayarak iki saat ter döküyor. Salondaki 70 genç, araba lastiklerinin içine basarak geçiyor, paralel barda ellerinin üzerinde ya da denge aletinde koşar adım yürüyor, engellerin altından ve üstünden geçiyor, slalomla çapraz ya da 15’er kilogramlık ağırlıklarla koşuyor, barfikste, sıçrama tahtasında, minderde sıraya giriyorlar. Tribünlerdeki akrabaları, kursiyerleri büyük bir dikkat ve heyecanla seyrediyor. 

İŞSİZ GAZETECİ
PÖH için ter dökenlerden biri de işsiz gazeteci Uğur Çetin. Bir iş sahibi olmanın mücadelesini veren Uğur Çetin şöyle konuştu: “Birçok gazetede magazin muhabirliği ve foto muhabirlik yaptım. Şimdi işsizim. PÖH olmak zaten hayalimdi. Kurstaki üçüncü günüm. Gittikçe performansım artıyor.”

Başvuru patladı sınav zorlaştı


BAKMADAN GEÇME!