Başvuru olmayınca görevlendirme yapılamadı

Güncelleme Tarihi:

Başvuru olmayınca görevlendirme yapılamadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 13:04

Başvuru olmayınca görevlendirme yapılamadı

Haberin Devamı

 

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA) - ISPARTA'nın Yalvaç İlçe Müftüsü Abdülkadir Çakıl, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında camilere alınacak imamlar için yeterli başvuru olmayınca görevlendirme yapamadıklarını söyledi.

Ramazan ayı öncesinde imamı bulunmayan camilere geçici imam görevlendirilmesi amacıyla İŞKUR ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nca TYP kapsamında imam alımı için duyuruda bulunuldu. Isparta geneli için 6 ay süreyle çalıştırılmak üzere 90 imam alımı yapılacağı açıklanmasına karşın İŞKUR'a 53 kişinin başvuruda bulunduğu belirtildi.

Yalvaç Müftülüğü için İŞKUR 18 imam alınacağını açıkladı ancak İlçe Müftüsü Abdülkadir Çakıl, yeterli başvuru olmadığı için camilere imam görevlendirmesi yapamadıklarını söyledi. Konu kaymakamlık tarafından düzenlenen muhtarlar toplantısında gündeme geldi. Bazı muhtarların Ramazan ayında camide teravih ve vakit namazı kıldıracak imam bulunmadığı için cemaatin zor durumda kaldığını açıklaması üzerine konuşan Müftü Abdülkadir Çakıl, "Durumdan biz de mustaribiz. İmam kadrosu açılamadığı için İŞKUR ile Diyanet İşleri Başkanlığı'mız imamlık yapabilecek bilgiye sahip en az imam hatip lisesi mezunu olan kimselerden 6 ay süreli geçici görevli almak için bir duyuruda bulundu. Ancak yeterli başvuru sağlanamadığı gibi başvuru yapanlar da görev yapacakları köylerde kendilerine kalacak yer temin edilememesi gibi nedenlerden dolayı göreve başlamayı kabul etmedi" dedi.

1 CAMİDE 3 İMAM VAR

Köylerinde imam bulunmayan muhtarlar bu açıklama üzerine ilçe merkezinde bazı camilerde 3 din görevlisi bulunduğunu, bu görevlilerin geçici görevle köylere gönderilmesi halinde sorunun çözüleceğini dile getirdi. Müftü Çakıl ise kadrolu imamların başka bir camiye görevlendirmesi konusunun sorunu çözemeyeceğini belirterek, sorun çözülünceye kadar köylerde bu görevi üstlenebilecek kimselerle idare edilmesini, ellerinden gelen bir şey olursa da yapmaya çalışacaklarını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!