Baştan aşağı sokak trendi

Güncelleme Tarihi:

Baştan aşağı sokak trendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sivri pabuçlar, diz üstü etekler, ince saplı çantalar ve diğerleri

Yüzyılın son yazını yaşıyoruz. Ancak herşeyin moda olduğu, her çizginin kendine bir yer bulduğu bu dönemde bile kendini öne çıkartan, sokak trendine yön veren en ‘‘in’’ler var. İşte yazın ortasına geldik, ben hala ne giyeceğimi, ne süreceğimi, saçıma nasıl bir model vereceğimi bilemiyorum diyenler için bu sokak trendinin tüm detayları...

Saçlar, başlar

Saçlar uzun ve dağınık olacak. Artık öyle iki günde bir kuaföre gitmek yok! Bir davet veya açılışa giderken de saçlar tepelerde toplanmayacak. Banyodan çıkınca bırakın kendi kurusun. Zaten yaz günü... Kimse ıslak saçtan üşütmez.

Açık bıraktığınız saça biraz renk vermek için isterseniz İzel'in yeni hali gibi boncuklar taktırın. Ama bunu yapmak için Rapunzel gibi saçlarınız olması lazım...

Saçların rengi... Kesinlikle sarı değil. Artık o kadar demode oldu ki sarı saç, doğal sarışınlar bile neredeyse kumral veya esmere dönüyorlar. Kimse de ‘‘saçım birazcık açılsın bari, renk gelsin’’ gibi bahanelerle kuaföre gidip röfle veya gölge attırmıyor.

İfade farkı

Kaşlar incecik ama kalkık olacak. Biraz Ebru Gündeş gibi... Kalemle çizilmiş gibi durmamasına dikkat edin, ayrık ayrık olursa daha uygun olur.

Gözlerin kenarlarından kaşlara doğru çıkan yapıştırma yıldızlar artık çoğu insanda var ama hemen uygularsanız geç kalmış sayılmazsınız.

Bu arada eğer çok lazım değilse eyeliner da sürmeyin. Dedik ya, doğallık moda!

Artık burunlara halka takmak demode oldu, şimdi hiç birşey takmamak moda. İşin aslı artık burna estetik yaptırmak bile çok ‘‘out’’ oldu.

Yüze fondöten veya pudra sürmek yok. Eğer çok istiyorsanız, doğal bronzluk yani güneş yanığı olabilir. Ama aslında süt beyazı takılmak daha moda. Dikkat ettiyseniz dergilerdeki top modeller bembeyaz duruyorlar.

Ellerin duruşu

Ellere ve ayaklara sürülen ojelerde bir dönem farklı renkler kullanmak modaydı. Şimdi genelde Fransız manikürü yapılıyor. Hem ellere, hem de ayaklara... Çok açık renkler tercih ediliyor .

Giyim tarzı

Gelelim üst-başa. Özellikle uçuk pembe renkli bluzlar giyebilirsiniz. Renkler seçime açık da, ince askılı veya hiç askısız olması şart! Eğer siz de son zamanlarda çoğalan straplez düşmanlarındansanız, o zaman küçücük gömlekler de idare eder.

Elbise giyilecekse, mutlaka diz altı ve vücuda oturmuş olmalı. Yani bu yaz kadınlar birer ‘‘Çin vazosu’’ gibi olacaklar.

Askılı bluz giydiyseniz, sütyen askılarınız mutlaka gözükmeli. Alakasız bir renk olabilir, hiç önemli değil.

Ayaklarda açık ama apaçık sandaletler... Kapalı ayakkabılar artık ciddi takım kıyafetlerin altına bile giyilmiyor.

Aksesuarlar

Her neyse, bu yazın trend'i geceleri Gucci veya Louis Vuitton'un küçük, saplı çantalarından kullanmak. İçine birşey sığdığı yok ama moda işte.

Sakın elinizde cep telefonuyla dolaşmayın. Onlar çantaların içine girdi ve sesleri de iyice kısıldı artık. Ama illa elimizde tutacağız derseniz, bari gidip bir Nokia Diamond alın da trendiniz olsun...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!