Başsavcının görüşü bağlayıcı değil ama...

Güncelleme Tarihi:

Başsavcının görüşü bağlayıcı değil ama...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 14:00

Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanı Başsavcısı Maciej Szpunar, üye ülkelerin, Uber’in yasa dışı ulaştırma hizmetlerini ceza hukuku çerçevesinde yasaklayabileceği ve cezalandırılabileceği yönünde görüş bildirdi.

Haberin Devamı

FRANSA’da akıllı telefonlara kurulan elektronik ulaşım uygulaması ‘UberPop’un ceza mahkemelerinde dava edilmesinde teknik hatalar olduğu yönündeki başvurusu, Lüksemburg’daki AB Adalet Divanına taşındı. Başsavcı Szpunar, Fransa’nın Uber’e yönelik açtığı ceza davasında, üye ülkelerin UberPop gibi yasa dışı bir biçimde ulaştırma alanında faaliyet gösterenlere yönelik yasaklamalarda ve cezalandırmalarda bulunabileceği görüşünü açıkladı.
UberPop hizmetinin ulaştırma alanına girdiği ve dijital bir platform olarak veri toplumu hizmeti sayılmaması gerektiğini belirten başsavcı, Uber’in engellenmesine yönelik yasal düzenlemelerin AB Komisyonu tarafından değerlendirilmesinin gereksiz olduğunu kaydetti.
Başsavcının görüşünün, bağlayıcı olmasa da, mahkemenin kararını büyük ölçüde etkilemesi bekleniyor.

Haberin Devamı

UBER: AVRUPA HUKUKUNA UYGUN DEĞİL

Uber, Fransa’da UberPop hizmetiyle faaliyet yürütüyor. Bu sistem, müşterileri profesyonel sayılmayan sürücülerin kullandığı araçları ile buluşturuyor. Fransa yasaları lisanslı olmayan sürücülerin taksi hizmetleri sunmalarına izin vermiyor. Uber ise Fransa’nın uygulamayı yasaklamaya yönelik yaptığı düzenlemelerin AB hukukuna uygun olmadığını iddia ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!