Başsavcılıktan tefecilik operasyonu açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Başsavcılıktan tefecilik operasyonu açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 11:24

Başsavcılıktan tefecilik operasyonu açıklaması

Haberin Devamı

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - KORKUTELİ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen tefecilik operasyonuyla ilgili yapılan açıklamada, "Yasal çerçevede gerekli tüm tedbirleri uygulamak suretiyle vatandaşlarımızın mağdur olmaması için emniyet güçlerimizle birlikte soruşturmalar kararlılıkla sürdürülecektir" denildi.
Korkuteli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın vatandaştan gelen şikayetler üzerine başlattığı çalışma kapsamında yaklaşık 4 ay önce tefecilik yaptıkları suçlamasıyla 5 şüpheli gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Bir süre sonra olayla ilgili 2 şüpheli hakkında da işlem yapıldı. Tefecilikle suçlanan 7 şüpheli hakkında 130 sayfalık iddianame hazırlanırken, yargılamanın ekim ayında başlayacağı belirtildi.
BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili dün Korkuteli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
"Son dönemlerde vatandaşlarımızdan gelen şikayetler üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından 'tefecilik' yapan şahıslara yönelik olarak başlatılan kapsamlı soruşturmalar çerçevesinde, farklı tarihlerde 'suç örgütü kurmak' ve 'tefecilik' suçunu işledikleri tespit edilen M.E., V.İ.E., H.B., N.Ö., S.B., B.T., Y.G.  gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda suç unsuru olabilecek tapu, tapu kayıtları ve senetlere incelenmek üzere el konulmuştur. Şüpheliler tarafından mağdur edilenlerin ifadelerinin alınmasına devam edilirken, olay hakkında tanıkların da bilgilerine başvurulmuştur. Korkuteli Cumhuriyet Başsavcılığı olarak; yasal çerçevede gerekli tüm tedbirleri uygulamak suretiyle vatandaşlarımızın mağdur olmaması için emniyet güçlerimizle birlikte soruşturmalar kararlılıkla sürdürülecektir. Ciddi sorun haline gelen ve vatandaşların emeğine, malına mülküne ve tüm birikimlerini sömüren tefecilere karşı bundan sonra da soruşturmalar kararlılıkla devam edecektir."


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!