Başsavcı Yeldan: Vatandaş poliste kanunları görmek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Başsavcı Yeldan: Vatandaş poliste kanunları görmek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2017 11:04

Başsavcı Yeldan: Vatandaş poliste kanunları görmek istiyor

Haberin Devamı


 

ADANA, (DHA)- ADANA Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, polisliğin gönül işi olduğunu belirterek, "Şer, fitne ve terör gruplarının önüne set çekerek, bilinçli ve uyanık olarak görevimize namusumuz gibi sahip çıkmalıyız. Bu işi onur bilenler, bu işi şeref bilenler başarılı olur. Siz kanunları temsil ediyorsunuz ve vatandaş da sizde kanunları görmek istiyor" dedi.
Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu'nda, polis okulu öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Adli Kolluk-Savcılık İlişkileri' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan  Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yargı mensupları olarak her zaman polisin yanında olduklarını söyledi. Polis okulu öğrencilerine tecrübelerini aktaran Yeldan, "Görevimizi kurallara uygun, hukuka bağlı kalarak yapacağız. Bunun yanında ülkemize zarar veren ihanet ve şer odaklarının farkına varacağız, bu şuurla hareket edeceğiz. Polislik uzun ve çetin bir iş. Bu işin maddi bir karşılığı yok. Görevinizin ülkemiz için ne anlam ifade ettiğini gördüğünüzde devletimize, milletimize, vatanımıza olan en büyük vefanızı bu şekilde  ödeyeceksiniz" diye konuştu.
SİSTEME ZAFİYET YÜKLEMEK KİMSENİN HAKKI DEĞİL
Başarısız kolluk görevlisinin olmadığını, sadece koordinasyon sağlayamayan kolluk görevlisinin bulunduğunu kaydeden Yeldan, polislik görevini en iyi şekilde yapmak için fedakarca ve çok çalışmak gerektiğini vurguladı.  Yeldan, "Bir olaydan sonuç alamadığımız zaman başka kimseyi suçlamayalım. Hiçbir şey yapmadan bir başkasını suçlamak, sisteme zafiyet yüklemek kimsenin hakkı ve haddi değil. Sizler tecrübeli, bilgili, göreve hazır, dinamik bir kolluk görevlisi ne yapması gerekiyorsa onu yapın"dedi.
'BİNLERCE ŞEHİDİMİZ KANLARINI VERDİ, BİZLER TERİMİZİ ESİRGEMEYELİM'
Şehit polis memuru Fethi Sekin'in tek başına bir terör saldırısını def ederek yüzlerce insanın hayatını kurtardığını anımsatan Yeldan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Binlerce şehidimiz canlarını, kanlarını verdi, bizler terimizi esirgemeyelim. O yüzden sizden fedakarlık ve çalışma bekliyoruz. Memleketimizin hepinizle iftihar ettiğini bilmenizi istiyorum. İnşallah buradan mezun olup görev yerlerinizde ekip arkadaşlarınızla, amirlerinizle bir bütün olarak başarılı olmak için gayret gösterecek, çalışacaksınız. Şer, fitne ve terör gruplarının önüne set çekerek, bilinçli ve uyanık olarak görevimize namusumuz gibi sahip çıkmalıyız. Bu işi onur bilenler, bu işi şeref bilenler başarılı olur. Siz kanunları temsil ediyorsunuz ve vatandaş da sizde kanunları ve devleti görmek istiyor. Bu yüzden ülkemiz için önemlisiniz. Bu ortamı sağladığı için, pırıl pırıl gözlerinde çalışma ve görev aşkı olan arkadaşlarımızla bir araya getirdiği için Polis Merkezi Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum."

FOTOĞRAFLI
 
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!