Başsavcı vekili gözyaşlarıyla uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Başsavcı vekili gözyaşlarıyla uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2018 18:17

Başsavcı vekili gözyaşlarıyla uğurlandı

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 7 yıl Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği yapan İsmet Tarhan (71) kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Tarhan için Antalya Adliyesi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Kentin sevilen savcılarından İsmet Tarhan, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 44 yıllık meslek hayatında Türkiye'nin birçok ilinde savcı olarak görev yapan Tarhan, 2006-2013 yılları arasında da Antalya Cumhuriyet Başsavcı vekilliği görevinde bulundu. Emekli olduktan sonra Cezaevi İzleme Kurulu Başkanlığı görevini yürüten İsmet Tarhan için Antalya Adliyesi'nin bahçesinde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Başsavcı Ramazan Solmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Önder Göksel, İl Müftüsü Osman Artan, İsmet Tarhan'ın eşi Fatma Tarhan, kızı Hatice Tarhan, oğlu Tansu Gökhan Tarhan, torunu Elif İnce ile çok sayıda savcı ve hakim katıldı.

Törende konuşan Başsavcı Solmaz, İsmet Tarhan'ın ölümüne inanamadığını belirterek, “Giderken arkasında sevenlerini bıraktı. Az önce eşi bana ne kadar çok seveni olduğunu söyledi. Ben de eşinin sözlerine katılıyorum. Hatta onu daha da çok seveni var. Belki duymayan insanlar var, ben biliyorum. Buradaki insanların ona saygı ve hürmet duyduğunu biliyorum. Burada olan herkese teşekkür ediyorum. İsmet abimi yalnız bırakmadılar. Buradan camiye kadar araçla götürmeyi düşündük ama sevenleri omuzlarda camiye kadar götürmek istedi" dedi. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çağrılan İsmet Tarhan'ın yakın arkadaşı Savcı Süleyman Teke ise oldukça üzgün göründü. Teke, “İyi, güzel ve kahraman bir insanı kaybettik. Allah gani gani rahmet eylesin. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sağolun var olun" dedikten sonra daha fazla konuşamayarak kürsüden ayrıldı.

İsmet Tarhan'ın cenazesi adliye bahçesinden 300 metre uzaklıktaki Meltem Camii'ne kadar omuzlarda götürüldü. Meltem Camii'ndeki törene -Vali Münir Karaloğlu da katıldı. İkindi namazının ardından İsmet Tarhan'ın cenazesi defnedilmek üzere Uncalı Mezarlığı'na götürüldü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!