Başpehlivan Taşçı

Güncelleme Tarihi:

Başpehlivan Taşçı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

636. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde Cengiz Elbeye'yi yenen Karamürselli Ahmet Taşçı, 7'nci kez başpehlivanlığı elde etti.

Karamürselli Ahmet Taşçı, finale M.Ali Susuz, Nizamettin Akbaş, Sezgin Yüksel ve Mehmet Yılmaz'ı, Antalyalı Cengiz Elbeye ise Davut Aslan, Eyüp Ünlü, Hasan Tuna ve Ömer Aslantaş'ı yenerek geldi. Yılın başpehlivanını belirleyecek mücadele için iki pehlivan saat 17.30'da çayıra çıktı. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra pehlivanlar, güreşe başladı.

Meydan Başhakemi Mehmet Gacaroğlu'nun yönettiği mücadelenin ilk dakikalarında Taşçı, ilk dakikalarda rakibin üstünlük sağladı. Müsabakanın 23. dakikasında Taşçı, rakibine iç kazık vurdu, paçasından yakaladı ve çevirerek açık düşürdü, ‘‘altın kemer’’in sahibi oldu. Taşçı, böylece 1997'nin başpehlivanı olurken rakibinden de 1994'ün rövanşını almış oldu.

İkinci kez üst üste üç yıl başpehlivan olarak ikinci altın kemerini takan Taşçı, çok mutlu olduğunu, 2000 yılına kadar Kırkpınar'da güreşeceğini söyledi. Taşçı'ya ödül olarak 1 milylar lira veren Demirel, altın kemeri verirken tüm güreşseverlere teşekkür etti, ‘‘Kırkpınar'a katılan tüm pehlivanları kutlarım. Ata sporumuzu devam ettireceğiz. Gurur verici bir manzara’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!