Başpehlivan Recep Kara: "Altın kemer için mücadele edeceğim"

Güncelleme Tarihi:

Başpehlivan Recep Kara: Altın kemer için mücadele edeceğim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2016 15:43

Başpehlivan Recep Kara: "Altın kemer için mücadele edeceğim"

Haberin Devamı

Mehmet YİRUN / ERGENE(Tekirdağ), (DHA)- KIRKPINAR başpehlivanı Recep Kara, bu yıl Edirne'de 655'incisi yapılacak olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde altın kemer için güreşeceğini söyledi.
Kırkpınar'a 2 ay kaldığını belirten Recep Kara, "İyi bir hazırlık ve başlangıç yaptım. Renkli bir Kırkpınar olacak" dedi. Ergene Belediyesi'nin düzenlediği 3'üncü Kızıcıklı Mahmut Pehlivan güreşlerine katılan Recep Kara, şöyle konuştu:
"Kırkpınar'a başpehlivan olmuş ama doping cezası almış Ali Gürbüz de bu yıl cezası bittiği için katılacak. Bu yıl renkli bir Kırkpınar güreşleri olacak. Sezon azçılalı 2 hafta oldu. Hedefim, bu yıl altın kemeri almak. Geçmişte 3 defa altın kemeri aldım. Hedefimiz geçmişteki başarıları devam ettirmek. Altın kemer için Edirne'ye gideceğiz. İnşallah orada emeklerimizin karşılığını alacağız"
"BU SAHALAR KİMSEYE KALMAZ"
Kırkpınar güreşlerinin bir tarih olduğunu, bunun içinde yetişen her güreşçinin çok önemli olduğunu ifade eden Recep Kara, sözlerini şöylle sürdürdu:
"Tabiki yeniler gelecek. Bu sahalar kimseye baki kalmayacak. Ben 22 yaşında bu sahaya geldim. Cumhuriyet tarihinde en genç başpehlivan oldum ve Ahmet Taşçı gibi bir ekolden bu bayrağı devraldım. Her zaman yeni iyi rakipler gelecek. Burası er meydanı, yiğitlerin meydanı. İyi hazırlanan, çalışan, isteyen emeğinin karşılığını Edirne’de alacaktır. Geçmişte er meydanında başpehlivan olmuş ağabeyleri olarak unvanımızı koruyacağız. Altın kemer için mücadele edeceğim. İyi hazırlanan herkesi Edirne’ye davet ediyor, bekliyoruz."

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!