Başpehlivan Balaban Korkuteli'de

Güncelleme Tarihi:

Başpehlivan Balaban Korkutelide
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 16:37

Başpehlivan Balaban Korkuteli'de

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - KIRKPINAR Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı İsmail Balaban, Korkuteli'ne geldi. Davul zurnayla karşılanan Balaban, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce ve güreş ağası Hamdi Sarıca ile güreşler öncesi kamp yaptığı otele teşekkür ziyareti yaptı.
656'ncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı İsmail Balaban, ikiz kardeşi Turan Balaban, hocaları Hasan Aydın, Ufuk Atalan ve Cargır Emin Ger ile birlikte 21 gün kam yaptığı Korkuteli'ne geldi. İlk olarak Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce'yi makamında ziyaret eden Balaban, güreşe altın kemer kazanma hayaliyle başladığını anlattı. 2008 yılından itibaren Konyaaltı Belediyesi güreşçisi olarak er meydanına çıktığını belirten Balaban, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e teşekkür etti.
Başkan Böcek'in manevi babası olduğunu dile getiren Balaban, "Hedefimiz altın kemeri Antalya'ya getirmekti. Bu hedef doğrultusunda çalıştık. Korkuteli'de güzel bir kamp dönemi geçirdik. Sezona güzel başladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Altın kemerim sevenlerime Antalyalı hemşerilerime armağan olsun. Bundan sonra 3 yıl üst üste birinci olup altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum" dedi.
Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, başarılarından dolayı İsmail Balaban ve hocaları Hasan Aydın, Ufuk Atalan'ı kutlayarak, "İsmail'e başarılarının devamını diliyorum. Çok güzel güreşler çıkardı, hak ederek, alnının teriyle altın kemere ulaştı" diye konuştu.
Törende Belediye Başkanı Hasan Gökce, başpehlivan İsmail Balaban, ikiz kardeşi Turan Balaban, hocaları Hasan Aydın, Ufuk Atalan ve Cargır Emin Ger'e çiçek ve plaket verdi.
Vatandaşın sevgi gösterisinde bulunduğu İsmail Balaban, 21 gün kamp yaptığı Gümüş Han Otel'e teşekkür ziyareti yaptı.
Başpehlivan İsmail Balaban ve beraberindekiler daha sonra Korkuteli güreş ağası ve Kırkpınar güreş ağası adayı Hamdi Sarıca'yı da ziyaret etti. Güreş ağası Hamdi Sarıca, başpehlivan İsmail Balaban'ı 15 Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!