Başörtülü ve tesettürlü diye hakarete maruz kaldı

Güncelleme Tarihi:

Başörtülü ve tesettürlü diye hakarete maruz kaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 09:25

Avusturya’da yaşayan Zeynep Eryılmaz, alışveriş yapmak için evinden çıktığı bir sırada, ırkçı hakarete ve saldırıya maruz kaldı. “Siz teröristsiniz. Defolun ülkemizden“ diye bağıran Avusturyalı kadın, elindeki bidonla Eryılmaz’a vurdu.

Haberin Devamı

VİYANA yakınlarındaki St. Pölten kentine bağlı Herzogenburg kasabasında meydana gelen saldırıyı, 54 yaşındaki Zeynep Eryılmaz’ın oğlu Ömer Eryılmaz şöyle anlattı:

Başörtülü ve tesettürlü diye hakarete maruz kaldı

“Annem alışveriş yapmak için kasabanın mezarlığından geçerken, Avusturyalı bir kadının fiili saldırısına uğradı. Sadece başörtülü ve tesettürlü olduğu için darp edilen annem, almanca bilmediğinden neden saldırıya uğradığını da anlamamış. Ağlayarak eve geldi. Dışarı çıktığımda saldırgan kadın, cadde ortasında ırkçı söylemlerle bağırıyordu. Yanına gittik ve neden saldırdığını sordum. Bana ve anneme tekrar saldırdı. Elindeki su bidonu ile bize vurmaya başladı. ‘Sizler teröristsiniz. Defolun ülkemizden’ gibi hakaretlerle saldırmaya devam etti.“
Olayı polise bildiren Ömer Eryılmaz, annesini hastaneye götürdü. Eryılmaz’ın sol kolu, saldırı sırasında aldığı darbelerden dolayı sargıya alındı. Ömer Eryılmaz, hastaneden sonra karakola gidip şikayetçi olacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!