Basmane Günleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Basmane Günleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 18:34

Basmane Günleri başladı

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi ve TCDD'nin katkılarıyla gerçekleşen 'Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri' başladı. Basmane'nin tarihi ve mimari özelliklerine dikkat çekmek, kültür varlıklarını korumak ve tanıtımını yapmak amacıyla düzenlenen etkinlik 26 Kasım'a kadar sürecek.

Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri, Basmane Garı'nda başladı. İzmir en eski semtlerinden biri olan Basmane'de, mimari, arkeolojik, etnografik özelliklere sahip kültür varlıklarını korumak, korumaya teşvik etmek ve tanıtmak amacıyla düzenlenen Basmane Günleri'nin ilk gününde 'Basmane İzmir'in misafirhanesidir' adlı, küratörlüğünü Yrd. Doç. Dr. A. Beyhan Özdemir'in yaptığı, 38 fotoğraf sanatçısının Basmane'deki yaşamla ilgili fotoğralarının yeraldığı sergi açıldı. Ayrıca İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin Basmane ve Çevresi Tasarım Projeleri, Mihriban Yanık'ın 'Gravülerde İzmir' sergisi, Cem Üsküp'ün 'Basmane Adını Basma Fabrikalarından Alır' İzmir Yazmaları Sergisi de ilk günkü etkinlikler arasında yer aldı.

Basmane Günleri açılışına İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Otelciler Odası Başkanı Mehmet Gönen, TCDD 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Hasan Tahsin Kocabaş katıldı. Basmane Günleri organizatörlerinden yazar Orha Beşikçi açılışta yaptığı konuşmada, "Basmane İzmir'in misafirhanesidir. Yaşasın Basmane" dedi.

İZMİR (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!