Basmacı, "Bu kez oyları değil, YSK'yı çaldılar"

Güncelleme Tarihi:

Basmacı, Bu kez oyları değil, YSKyı çaldılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 15:01

Basmacı, "Bu kez oyları değil, YSK'yı çaldılar"

Haberin Devamı

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Yüksek Seçim Kurulu'nun referandumda aldığı mühürsüz pusulaların geçersiz sayılması kararının sonuca direkt etki ettiğini öne sürerek, "Bu kez oyları değil, Yüksek Seçim Kurulu'nu çaldılar" dedi.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Yüksek Seçim Kurulu'nun mühürsüz pusulaların geçerli sayılmasına ilişkin kararını, yaptığı yazılı açıklamayla değerlendirdi. Referandumu kaybedeceğini anlayan kesimin farklı arayışlar içine girdiğini savunan Basmacı, "600 makam aracı, bakanlar, muhtarlar, memurlar başta olmak üzere devletin bütün imkanlarını kullanarak referandum kampanyası yapan evet cephesine karşı milli mücadele döneminde geleceğini ve bağımsızlığını düşünen Denizlili vatandaşlar gibi bizler de o ruhla kampanyamızı yürüttük. Bu kez oyları değil, Yüksek Seçim Kurulu'nu çaldılar. Onlar farklı açıdan kazanmış gibi görünseler de bizler milletçe kazandık" dedi.

Denizli'de referandum sonuçlarında 'hayır'ın yüzde 55.4 ile önde çıkmasının ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'yi zor günlerin beklediğini ifade eden Basmacı, "Yılmıyoruz. Önümüzde güzel günler var. Biz birlikte başardık. Referandumda sandık başına giden evet veya hayır oyu veren vatandaşlarımız içinde vatanını, milletini, bayrağını seven; sosyal demokrasiye inanan, evladını seven her düşünceden ve her partiden insan var. Ama hepimizin ortak noktası Türkiye'dir. Biz bu değerler çerçevesinde birleşmeye devam ettiğimiz sürece kazanan her zaman ülkemiz ve milletimiz olacaktır. Seçim sonuçları ışığında hayır çıkan Denizli'den Ekonomi Bakanımıza da selam söylüyoruz. Onu zor günler bekliyor. Allah kolaylık versin" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!