Akademisyenlerden protesto

Güncelleme Tarihi:

Akademisyenlerden protesto
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 16:03

Akademisyenler, üniversite öğrencileri ve sendika mensuplarından oluşan birkaç yüz kişilik bir grup 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana yüksek öğrenim kurumlarından çok sayıda kişinin tasfiye edildiğini belirterek protesto gösterisi düzenledi.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt’taki ana kapısı önünde yapılan eylemle rektörlük seçimini düzenleyen Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ve akademisyenlerin ihraç edilmesi protesto edildi.

İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerini, kampüsten çıkarak sloganlarla Beyazıt Meydanı’na gelirken Eğitim-Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi, İstanbul Üniversitesi Demokratik Üniversite Girişimi, Ses Aksaray Şubesi, Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi ve İstanbul Tabip Odası üyeleri de destek için burada toplandı.

Eyleme, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, TBB Merkez Konsey Üyesi Prof. Dr. Taner Gören de katıldı.

Grup adına basın açıklamasını Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere yaptı.

Haberin Devamı

Açıklamada, "Bütün bağımsız kurumlar ele geçirilmeye çalışılmaktadır. Bu durumun son ispatı kötü bir ironi ile 29 Ekim günü yayınlanan 675 ve 676 sayılı kanun hükmünde kararnamelerdir. OHAL bahanesiyle ve kanun hükmünde kararnameler ile 10 binden fazla kamu görevlisi ihraç edilmiştir. Üniversitelere Cumhurbaşkanının keyfi rektör atamasının önü açılmıştır. Şiddetle tekrar bunu kınıyoruz, şiddete karşı olduğumuz halde. Üniversiteler akademisyenlerindir, çalışanlarındır, öğrencilerindir. Onların karar verme süreci içinde rektörler seçilmelidirler" denildi.

Akademisyenlerden protesto

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!