Ersun Yanal: Galatasaray önce o sorunu çözmek zorunda

Güncelleme Tarihi:

Ersun Yanal: Galatasaray önce o sorunu çözmek zorunda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2015 13:36

Teknik direktör Ersun Yanal, ligde son 2 haftada 7 gol yiyip 5 puan kaybeden ve teknik heyette kan değişimine giden Galatasaray'ın acilen çözmesi gereken sorunları anlattı.

Haberin Devamı

Ersun Yanal, Lig TV'de yaptığı yorumda Galatasaray'a ilişkin önemli tespitlerde bulundu...

Sarı kırmızılı takımın hücumda hemen hiç problem yaşamadığını buna karşın savunmada çok ciddi sıkıntıları bulunduğunu ifade eden Yanal, şunları söyledi:

"Galatasaray'da, Sivasspor maçıyla başlayan rakibi rahat oynatma, baskı kuramama problemleri devam ediyor. Bu sorunu Antalyaspor maçının ardından takım kaptanı Selçuk İnan ve Wesley Sneijder de bunu net biçimde dile getirdiler. Takımlarının yeterli savunma yapmadığını, defansın sadece 3-4 kişiden ibaret olmayacağını, takım halinde savunma yapmaları gerektiğini açıkca söylediler.

TOP RAKİBE GEÇİNCE BASKI KURAMIYORLAR
Ben de tekrar bunun altını çizmek istiyorum; Galatasaray top rakibe geçtikten sonra rahat oynatıyor, baskı kuramıyor, onlara pas, dripling yapma şansı tanıyor. 3-3 biten son Antalyaspor maçında da böyle oldu. Galatasaray skor yönünden önde olduğu bölümlerde baskı kurması gerekirken bunu yapamadı ve az daha maçı kaybediyordu.

Bu karşılaşmada öyle bir bölüm var ki, 45 ila 63. dakikalar arasında oyunun sadece 10'u Antalyaspor ceza alanı civarında oynanırken, yüzde 54'ü orta alanda, yüzde 35'inde ise Galatasaray ceza sahası yakınlarındaydı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!