Başlangıç

OLABİLECEK en iyi başlangıçlardan birini yaptı Fenerbahçe..

Haberin Devamı

Sadece oyuna hükmetmekle, rakibi yarı sahasına hapsetmekle kalmadı, tur için çok çok önem taşıyan golü de atmayı başardı. Futbolda bir kural vardır: Gol attığınız ve yediğiniz dakikalardan hemen sonrasına dikkat etmelisiniz.. Yoksa rakip sizin boş buluşunuzu çok rahat cezalandırır..
Berabere biten ilk yarıda Vaslui de Fenerbahçe de pozisyon buldu.. Gol olabilirdi.. Ama maçın gidişatını 55. dakika belirledi.. Tüm zamanların en beğendiğim filmlerden biri olan Inception’ı hatırlarsanız.. Türkiye’de “Başlangıç” ismiyle gösterilmiş, Leonardo Di Caprio’nun harika performansıyla zirve yapmıştı.. Film; hayalle gerçek arasında bir köprü kuruyor ve hayallerin içindeki inanılmaz olaylarla gerçeğin değiştirilmesini anlatıyordu..

Beyaz Atlı Prens

Dün Fenerbahçe için “Başlangıç”tı.. Geçen haftadan sonra çoğu kişi böylesine bir “takım oyunu” beklemiyordu.. Kuyt’ın iki golü filmin en güzel anları gibiydi belki.. Ama filmde gerçeği değiştirip oyunun kaderini Fenerbahçe’nin eline veren Volkan’dı.. Maçın gerçekteki adamı Volkan, maçın rüyadaki adamı “Beyaz Atlı Prens” görünümündeki Dirk Kuyt’dı. İki gol pası veren Gökhan maçın en çalışkan isimlerinden biriydi.. Fenerbahçe taraftarının uzun yıllardır özlemini duyduğu, Aykut Kocaman’ın ilk Avrupa galibiyetini getiren isimlerden biriydi..
Yenen golde hata yapmasına karşın Bekir’i, sağ kanatta yıkılmayan Mehmet Topuz’u da çok beğendim.. İlk golü atıp, gereksiz bir penaltı yaptıran Caner de çok çalıştı.. Ama hiçbiri “Inception”ın sonunu hatırlatan o anda oynayan karakter değillerdi.. Seyredenler bilir filmin sonundaki oyuncak duracak mı, düşecek mi diye sormuştu herkes birbirine.. Ve film öyle bitmişti..
Dünkü “Başlangıç”ın sonundaki karakter Sow’du.. Bakalım onun harika golü, Kuyt’ın harika performansı, takımdaki müthiş yardımlaşma devam edecek mi? Yoksa takım iyi giderken Musa duracak mı? Musa gollerine dönerken Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’ne adını yazdırabilecek mi?

Yazarın Tüm Yazıları