Başkonsoloslardan Büyükşehir'e ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Başkonsoloslardan Büyükşehire ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 12:30

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, önce İsviçre'nin İstanbul Başkonsolosu Monika Schmutz Kırgöz'ü, ardından Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Sn. Liu Zengxian'ı ağırladı.

Haberin Devamı

 Türkiye'deki görev süresi sona eren İsviçre Başkonsolosu İzmir'e vedalaşmak için geldiğini söylerken, Çinli Başkonsolos ise Temmuz ayında ülkesinde düzenlenecek uluslararası fuara İzmir'den de bir heyeti davet etti.

2011 yılından beri sürdürdüğü İsviçre'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevini tamamlayarak Lübnan'a Büyükelçi olarak atanan Monika Schmutz Kırgöz, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne veda ziyaretinde bulundu. Konuk Başkonsolosu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ağırladı. Türkiye'den ayrılmak zorunda olduğu için bir hayli üzüldüğünü dile getiren İsviçreli diplomat, özellikle İzmir'i çok özleyeceğini söyledi. Ziyarette konuk Başkonsolos'a İsviçre'nin İzmir Fahri Konsolosu Celal Hasan Umur da eşlik etti.

ÇİN’DEN DAVET VAR

Haberin Devamı

Çin Halk Cumhuriyeti'nin İzmir Başkonsolosu Sn. Liu Zengxian ise 6-9 Temmuz 2017 tarihleri arasında Gansu Eyaleti’nin Lanzhou şehrinde düzenlenecek 'Lanzhou Yatırım ve Ticaret Fuarı' için davette bulundu. Aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da olduğu bir temsilci heyetini ağırlamak istediklerini belirten Başkonsolos, ticari ilişkilerin gelişmesi adına İzmir'in çok önem verdikleri bir kent olduğunu dile getirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!