Basketbolda ödül çelişkisi

Güncelleme Tarihi:

Basketbolda ödül çelişkisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 14:17

A Milli Basketbol Takımı oyuncuları ile teknik kadroya, dünya ikincisi olmaları dolayısıyla 28,5 milyon TL prim verilmesi işleminin iptali istemiyle dava açan Avukat Sedat Vural, Başbakanlık Hukuk Müşavirliğinden mahkemeye gönderilen yazıda, “Ödül verme işlemi Başbakan tarafından değil, ayrı bir tüzel kişiliğe ve özerk statüye haiz olan Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından gerçekleştirilmiştir” denildiğini bildirdi.

Vural, bürosunda düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, A Milli Basketbol Takımı oyuncuları ile teknik kadroya, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olmaları üzerine 13 Eylül 2010'da düzenlenen törenle 28,5 milyon liralık prim çeki verdiğini hatırlattı.

Primin verilme işleminin iptali için açtığı davanın İdare Mahkemesinde devam ettiğini anlatan Vural, Başbakanlık Hukuk Müşavirliğinin mahkemenin isteği üzerine konuyla ilgili 16 Aralık 2010'da cevap verdiğini kaydederek, “Mahkemeye gönderilen yazıda, ödül verme işleminin Başbakan tarafından değil ayrı bir tüzel kişiliğe ve özerk statüye haiz olan Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından gerçekleştirildiği ifade ediliyor” dedi.

Basketbol Federasyonunun geçen yılki bütçesi ile Spor Toto reklam bedelinin toplam 9 milyon lira olduğunu ifade eden Vural, davayı açmasından sonra Spor Toto Teşkilatı Başkanlığının federasyona 70 milyon lira reklam bedeli aktarma kararı aldığını, bunun kamu kaynağının israfı olduğu, ayrıca konuyla ilgili de suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Sporculara ödül verilirken, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün ödül yönetmeliğinin dışına çıkılamayacağını belirten Vural, yönetmeliğe göre sporculara, başarıları nedeniyle en fazla 500 Cumhuriyet altını ödül verilebileceğini anlattı.
Vural, Ankara 15. İdare Mahkemesinde açtığı davada, “Başbakan Erdoğan tarafından, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan basketbolcular ile teknik kadroya 'Örtülü Ödenekten' 28,5 Milyon TL verilmesine ilişkin işlemin Anayasa'nın eşitlik ilkesi ile yasal gerçeklere aykırı olduğu” iddiasıyla, işlemin yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!