Basketbolda maçın ardından

Güncelleme Tarihi:

Basketbolda maçın ardından
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 22:59

- Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Avcı:- "Biz kırılma anlarında takım gibi davranamadık ve kaçınılmaz son oldu"- Tango Bourges Basket Başantrenörü Garnier: - "Böyle bir farkla kazanacağımızı düşünmüyorduk ama başardık"

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Ayhan Avcı, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası yarı final ilk karşılaşmasında Fransa'nın Tango Bourges Basket takımına karşı maçın kırılma anlarında iyi oynayamadıklarını ve sonucunda da mağlubiyetin geldiğini söyledi.

Avcı, 68-55 yenildikleri maçın ardından katıldığı basın toplantısında sahalarında beklemedikleri yenilgi aldıklarını belirtti.

Rakiplerini kendilerinden daha iyi oynayarak galibiyeti hak ettiğini vurgulayan Ayhan Avcı, "Zor bir maç olacağını biliyorduk. Oynadığımız takımın kim olduğu belli. Onlar gayet iyi ve akıllı oynadı. Çok iyi kadroları var. Biz kırılma anlarında takım gibi davranamadık ve kaçınılmaz son oldu. Bizi ayakta tutan savunma olmalı ama bugün onu yapamadık. Birinci yarı iyiydik ama devamını getiremedik. Böyle bir sonuç çıktı." diye konuştu.

Haberin Devamı

Finale yükselme şanslarının azaldığını ancak asla umutsuz olmadıklarını vurgulayan Avcı, şunları kaydetti:

"Tur bundan sonra çok zor. Bugüne kadar bizim takım kolay maçlardan ziyade zor maçları kazandı. İnsanlara saçma gelen galibiyetler aldık. Olmayacak şeyler oldu. Fransa'da o günlerden birini yaşatmaya çalışacağız. Kendi evimizde 13 sayı farkla kaybettik bizi orada çok zor bir atmosfer bekliyor. Ancak takımımın bugüne kadar aldığı galibiyetleri düşünürsek bunu yapabileceği çok aşikar. Bakalım cuma günü göreceğiz. Orada bütün enerjimizi harcayarak elimizden geleni ortaya koyacağız. Şans da yardım ederse çok büyük sürprize imza atarız ama çok kolay değil."


- Tango Bourges Basket cephesi


Tango Bourges Basket Başantrenörü Valerie Garnier ise deplasmanda galip gelerek, final için avantaj elde ettiklerini ifade etti.

Oyuncularını galibiyet dolayısıyla tebrik eden Garnier, "Maçın sonucu bizi çok mutlu etti. Ancak henüz bitmiş bir şey yok. Burada oynamak zor ama kazanmasını bildik. Güzel bir galibiyete imza atmanın sevincini yaşıyoruz. 13 sayı farkla kazandık ama rakibimiz bizim sahamızda bize büyük reaksiyon gösterecektir. O yüzden rövanş maçında rakibimizi çok ciddiye alacağız. Böyle bir farkla kazanacağımızı düşünmüyorduk ama başardık." değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!