Basketbolda dev maç

Güncelleme Tarihi:

Basketbolda dev maç
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2014 11:07

Beko Basketbol Ligi'nin 17. haftasında, zirve mücadelesi veren Anadolu Efes ile Fenerbahçe Ülker yarın karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki dev maç saat 17.30'da başlayacak. Zorlu maçta rakibini konuk edecek lacivert-beyazlı takım, son dönemdeki formuyla dikkati çekiyor. THY Avrupa Ligi Top 16 turunda kendi sahasında İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımını Planinic'in inanılması zor 3 sayılık basketiyle 61-60 yenen Anadolu Efes, Beko Basketbol Ligi'nin 16. haftasında da Galatasaray Liv Hospital'ı 78-67 mağlup etti. Galibiyet serisini sürdüren lacivert-beyazlı ekip, yine THY Avrupa Ligi'nde İspanya'nın Laboral Kutxa ekibini deplasmanda 72-66'lık skorla geçti. Anadolu Efes, ligde şu ana dek 12 galibiyet ve 4 yenilgi aldı.

Fenerbahçe Ülker sıkıntılı

Anadolu Efes'e konuk olacak Fenerbahçe Ülker ise zorlu mücadeleye sıkıntılarla çıkacak. THY Avrupa Ligi Top 16 turunda istediği sonuçları alamayan sarı-lacivertli ekip, EA7 Emporio Armani ile yaptığı ve 90-85 mağlup olduğu karşılaşmada uzun oyuncuları Luka Zoric ve Gasper Vidmar'ın sakatlanmasıyla ağır yara aldı. Maçta sol transvers kasından sakatlanan Zoric'in 4-5 gün sonra takımla çalışmaya başlayacağı açıklanırken, ön çapraz bağında kopuk ve iç menüsküsünde yırtık tespit edilen Vidmar, sezonu kapattı. Ligde son olarak sahasında Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 87-63 yenen Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes gibi 12. galibiyetine ulaştı. Bu arada iki ekip arasında ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmada Fenerbahçe Ülker, rakibine 19 sayı (84-65) üstünlük sağlamıştı.

Anadolu Efes ile Fenerbahçe Ülker, ligde 112. randevuda

Beko Basketbol Ligi'nde yarın karşı karşıya gelecek Anadolu Efes ile Fenerbahçe Ülker, ligde 112. kez birbirlerine rakip olacak. Anadolu Efes Kulübü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, iki ekip bugüne dek 111 kez lig mücadelesi verirken, bu maçların 68'ini Anadolu Efes, 43'ünü Fenerbahçe Ülker kazandı. Öte yandan lacivert-beyazlı takım, Fenerbahçe ile bugüne kadar oynadığı resmi 126 karşılaşmada ise 78 galibiyet ederken, 48 kez de yenildi. Lig maçlarının yanı sıra, Türkiye Kupası'nda iki ekip arasında oynanan 10 karşılaşmanın 7'sinde Anadolu Efes sahadan galibiyetle ayrılırken, Cumhurbaşkanlığı Kupası'ndaki 4 randevuda her iki ekip de birbirini ikişer kez mağlup etti. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Kupası'ndaki tek maçta ise gülen taraf Anadolu Efes oldu.

Fenerbahçe Ülker, uzun oyuncu alacak

Fenerbahçe Ülker Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş, sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Gaspar Vidmar'ın yerine uzun oyuncu transfer edeceklerini söyledi. Karakaş, yaptığı açıklamada, Vidmar'ın sezonu kapatmasının ardından başantrenör Zeljko Obradovic'in uzun oyuncu arayışına girdiğini belirterek, "Sakatlanan Vidmar'ın yerine bir an önce uzun oyuncu alacağız. Hocamız bakıyor, arayış içinde. Adaylarını tespit etsin, transferi yapacağız" dedi. Transfer edilecek uzun oyuncunun THY Avrupa Ligi'nde 7. maçtan sonra forma giyebileceğini kaydeden Nedim Karakaş, "Transfer edeceğimiz oyuncu Avrupa'da Laboral Kutxa ve Anadolu Efes maçlarının ardından oynayabilecek. Ancak Türkiye Ligi'nde hemen forma giyebilecek. Örneğin bugün alsak, işlemlerini tamamladıktan sonra yarın ligdeki Anadolu Efes maçında bile oynayabilir" ifadelerini kullandı.

"İzzet'e kendini ispat etme fırsatı geldi"

Nedim Karakaş, Vidmar'ın sakatlığıyla fazla süre alamayan İzzet Türkyılmaz'a kendini ispat etme fırsatı geldiğini belirtti. Vidmar'ın yokluğunu hissedeceklerini dile getiren Karakaş, "İzzet şimdiye kadar az süre alıyordu. Bundan sonra alacağı süreler içinde inşallah kendini ispat etme fırsatını bulur. İzzet'i yeteneğine güvendiğimiz için aldığımız bir oyuncu" diye konuştu. Nedim Karakaş, EA7 Emporio Armani maçında sakatlanan Zoric'in, bir aksilik olmazsa THY Avrupa Ligi'nde Laboral Kutxa ile 13 Şubat Perşembe günü oynayacakları maçta forma giyebileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

"Maçlar daha kolaylaşıyor ama kadro eksildi"

Karakaş, THY Avrupa Ligi'nde grupta Barcelona dışında herkesin ilk 4 içinde yer alıp, gruptan çıkma şansı olduğunu savundu. Top 16 turunda oynadıkları 5 maçta da sonuna kadar kimin galip geleceğinin belli olmadığını dile getiren Nedim Karakaş, şöyle devam etti:

"Ancak sonunda 5 maçın birini kazanabildik. Bundan sonra maçlar daha kolaylaşıyor ama kadro eksildi. İkinci yarı 4 maçı kendi sahamızda oynayacağız. Anadolu Efes maçı da İstanbul'da olduğu için deplasman olarak görmüyoruz. Onların sahası da olsa gidip de İtalya veya İspanya'da oynadığın maçlar gibi değil. Grupta Barcelona'nın haricinde herkesin ilk 4 içinde yer alma ve gruptan çıkma şansı var."

"Anadolu Efes iyi bir tempo yakaladı"

Nedim Karakaş, Beko Basketbol Ligi'nde yarın karşılaşacakları Anadolu Efes'in iyi bir tempo yakaladığını ifade etti. Rakipleriyle ligde ve Avrupa'da üst üste maçlar oynayacaklarını vurgulayan Karakaş, "Avrupa Ligi'nde deplasmanda kazanan Anadolu Efes, iyi bir tempo yakaladı. Rakibimizin güçlü bir kadrosu var. Fakat bizim sakatlıklara yapacak bir şeyimiz yok. Elimizdeki mevcut kadro ile yarın çıkıp mücadele edeceğiz. Elimizdeki oyuncular daha çok süre alacak ve mümkün olduğu kadar daha çok mücadele edecekler. Ellerinden geleni yapacaklardır" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı

Anadolu Efes, savunmasıyla kazanmaya çalışacak

Beko Basketbol Ligi'nin formda takımlarından Anadolu Efes, yarın konuk edeceği Fenerbahçe Ülker'i savunmasıyla yenmeye çalışacak. Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, gerek Fenerbahçe Ülker'i gerekse diğer rakipleri yenmek için savunmalarını hep üst düzeyde tutmaları gerektiğini söyledi. Özerhun, yaptığı açıklamada, Beko Basketbol Ligi'nin yanı sıra THY Avrupa Ligi'nde oynadıkları son 3 maçı kazandıklarını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Tabii ki Fenerbahçe Ülker belli bir güce sahip. İki taraf için de zor maç olacak. Yarın iyi konsantre olan maçı kazanacak. Gerek Fenerbahçe Ülker'i gerekse diğer rakiplerimizi yenmek istiyorsak savunmamızı hep üst düzeyde tutmalıyız. Yarınki karşılaşmada savunma bizim için ön planda olacak. Bunu ne denli iyi yaparsak o kadar kolay maçı kazanırız."

Planinic'in formu

Lacivert-beyazlı takımın yarınki maçta en büyük kozu Hırvat oyun kurucu Zoran Planinic olacak. THY Avrupa Ligi'nde İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımı karşısında mucize 3 sayılık basketle Anadolu Efes'e galibiyeti getiren Planinic, İspanya temsilcisi Laboral Kutxa karşısında alınan 72-66'lık galibiyette de 12 sayı, 4'er ribauna ve asistle pay sahibi oldu. Hırvat oyuncunun sezon başında beklenen çizginin altında kaldığını vurgulayan genel menajer Özerhun, "Sezon başından bu yana giderek daha iyi noktaya geldi. Formunu daha da artıracaktır. Bu şekilde geçen sezonki formuna doğru yaklaşıyor gibi durum var. Onun katkısı bizim için çok önemli. Çok değerli asistler yapıyor. Bunların sayıya dönüşmesiyle ofansta daha etkili oluyoruz" ifadelerini kullandı. Takımda sakat oyuncunun bulunmadığını kaydeden Engin Özerhun, "Jamon Gordon, Laboral Kutxa maçında sakatlandı. Sonrasında girip kendisini denedi. Belinde zaten bir ağrı vardı. Şimdi ayak bileğinde sıkıntı oldu. Biraz dinlenmesinin ardından yarınki durumunu göreceğiz" diye konuştu.

Hopson'ın durumu

Başantrenör Vaggelis Aggelou'nun kadroda düşünmediği Scotty Hopson'ın durumuna değinen Özerhun, ABD'li oyuncunun şu an takımla beraber olmadığını ifade etti. Şu aşamada Hopson konusunda bir değişikliğin olmadığını kaydeden Engin Özerhun, "Şu anda takımla beraber değil. Ancak durumunun ne olacağı net değil. Aggelou, kendisini pek düşünmüyor. Hopson da ona göre hareket ediyor. Bu oyuncunun bazı araştırmaları var ama henüz sonuç noktasında değil" diyerek sözlerini tamamladı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!