Basketbol antrenörlerinin favorisi ABD

Güncelleme Tarihi:

Basketbol antrenörlerinin favorisi ABD
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2014 15:03

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) takımlarının başantrenörleri, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası'nın favorisini ABD olarak gösterdi.

Haberin Devamı

Antrenörler yaptığı değerlendirmede, ABD Milli Takımı'nın kadro ve tecrübe olarak diğer ülkelerin önünde yer aldığı konusunda fikir birliğine varırken, ABD'nin kupayı kazanacak takım olduğu noktasında birleşti. Şampiyonada Fransa, İspanya ve Türkiye'yi diğer şampiyonluk adayı ülkeler arasında gösteren başantrenörler, Türkiye'nin gruptaki en kritik sınavının ise Fransa maçı olduğunun altını çizdiler. TKBL takımlarının başantrenörlerinin şampiyona favorileriyle ilgili yaptığı açıklamalar ise şöyle:


Mersin Büyükşehir Belediyespor
Mersin Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Olcay Orak, A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın şampiyonada derece elde edeceğine inandığını söyledi. Şampiyonada bugüne kadar milli takımın yakaladığı en iyi jenerasyonla maçlara çıkalacağının altını çizen Orak, "Şampiyonanın ülkemizde düzenlenmesi büyük avantaj, özellikle seyircilerin pozitif enerjilerini takımlara hissettireceğini düşünüyorum. Buradaki oyuncuların bir kişilik değil, yeri geldiğinde iki kişilik oynayacağına inanıyorum, zaten buna ihtiyacımız var" dedi.

ABD'nin bu şampiyonanın da favorisi olduğunu belirten Orak, "Bence ABD ve İspanya arasında bir final oynanabilir. Yine de bu tür önemli organizasyonlarda çok fazla sürprizler olabilir. Bunun yanı sıra millilerimiz çok iyi, kesinlikle Türkiye'nin şansının olduğuna ve dereceyle ayrılacağına inanıyorum" diye konuştu.


Orduspor
Orduspor Kadın Basketbol Takımı Genel Koordinatörü ve Başantrenör Alper Durur, oldukça önemli bir organizasyonun Türkiye'de yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye'nin çok kaliteli bir kadroya sahip olduğunu vurgulayan Durur, "Hepsi kendi takımlarında başarılı olmuş ve tecrübelerinin zirvesindeler. Çok değerli bir teknik ekibe de sahibiz. Hepimiz onlara güveniyoruz. Oyuncuların tamamını tanıyorum. Başarılı olacaklarına da inanıyorum. Oyuncularımızın madalya için her şeyi yapacaklarını biliyorum. Zaten Avrupa'da yeri olan bir ülkeyiz. Dünya arenasında kendimizi bir kez daha göstermek için iyi bir fırsat" ifadesini kullandı. Durur, şampiyonluk favorisinin ABD olduğunu, ardından İspanya ve Fransa'nın geldiğini sözlerine ekledi.


Galatasaray Odeabank
Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ekrem Memnun, ABD'nin çok güçlü bir takım olduğunun atını çizerek, her şampiyonada olduğu gibi burada da diğer ülkelere göre daha biraz daha ön plana çıktığını vurguladı. "Bu bir turnuva, burada en iyi takım önemli ama asıl önemli olan, en iyi basketbolu en iyi zamanda oynayabilmek" diyen Memnun, şöyle devam ettii: "Dolayısıyla her türlü sonuca açık olabilir. En iyi kadroların hüsrana uğradığını çok gördük. ABD, geçmişi ve potansiyeli açısından herkesten bir tık önde. Çok iyi bir şampiyona geçeceğini tahmin ediyorum. İspanya, ABD, Avustralya ve Brezilya gibi çok iyi takımlar var. Bizim de çok başarılı bir takımımız olduğunu düşünüyorum. Son yıllarda Avrupa ikinciliği ve üçüncülüğü ile başlayan, olimpiyat beşinciliğiyle devam eden müthiş bir çıkış yakaladık. Aşağı yukarı aynı takım oynuyor. Tecrübeli, beraber oynamaya alışmış, oyun planı olan, ne oynadığını bilen ve hedefleri olan bir takımız. Türkiye'de olmasının da katkısıyla çok başarılı bir turnuva geçireceğiz. Önlerinin açık olduğunu düşünüyorum. Özellikle bizim takım açısından çok büyük beklentilerim var. Pek kolay olmayacak ama oyuncularımız bunu daha önce başardılar. Bundan önce alınan başarılar hep ülke dışında oldu. Milli takımımızın ülkemizde, seyircimizin desteğiyle en azından madalya alabileceğini düşünüyorum. Bu jenerasyonun bunu hak ettiğini düşünüyorum. İnşallah bileklerinin hakkıyla geldikleri yeri, madalya ile taçlandırırlar."


İstanbul Üniversitesi BGD
İstanbul Üniversitesi BGD Başantrenörü Fırat Okul, ABD'yi şampiyonluğun en büyük favorisi olarak görenlerin arasında yer aldı. Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı organizasyonda zirveye oynayacağını iddia eden Okul, "Daha önce düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda milli takımda görev yapıyordum. Biz organize ettiğimizde daha farklı duygularla işin içinde oluyoruz. ABD birinci olur gibi görünüyor. Bizim de ilk 4'ü zorlayacağımızı düşünüyorum" dedi.


Beşiktaş
Beşiktaş Başantrenörü Ömer Buharalı, grup maçlarının önemine dikkati çekerek, Türkiye'nin Fransa ile yapacağı maçın önemine değindi. Fransa karşılaşmasının grup birinciliğini belirleyeceğini kaydeden Buharalı, "Kanada da farklı basketbol oynuyor ancak onları daha önce farklı yenmiştik. Zor olacağını zannetmiyorum. Fransa maçı gruptaki ilk karşılaşma olacak. Birincilik mücadelesi verilecek. Grubu birinci olarak bitirirsek, finale kadar yolumuz açık gözüküyor. Bence turnuvanın en önemli maçı Fransa ile olacak" dedi.

Milli takım kadrosu oturmuş ve tecrübeli oyunculardan kurulu olduğuna dikkati çeken Buharalı, "Nevriye, Esmeral, Tuğba ve Işıl gibi oyuncular yıllardır beraber oynuyor. Aynı başantrenör ve teknik ekiple gidiyorlar. Bunlar büyük avantaj. Beraber büyük başarılar yaşadılar. Kendi ülkemizde oynayacağız. ABD ve İspanya ile birlikte turnuvanın en favori takımıyız. Gönlümüz takımın final oynaması ama madalya almak da çok önemli olacaktır. İnşallah başarılı oluruz" şeklinde görüş belirtti.


Fenerbahçe
Fenerbahçe Başantrenörü Jacek Winnicki ise ABD'nin şampiyon olmamasının kendisini şaşırtacağını söyledi. Türkiye'nin çok tehlikeli bir takım olduğunu vurgulayan Wennicki, "Özellikle de turnuvanın ev sahibi olduğu için ABD dahil herkese sürpriz yapabilir. Zaten son yıllarda büyük turnuvalarda iyi neticeler elde etti. Avrupa kupasından turnuvaya katılan İspanya ve Fransa'yı da asla yabana atmamak gerekir" diye konuştu.


Canik Belediyespor
Canik Belediyespor Başantrenörü Ekin Baş, Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılacak olmasının kadın basketboluna emek verenler için büyük bir onur olduğunu dile getirerek, "Ülkemizde yapılacak şampiyondan madalya bekliyoruz. Bunu başarabilecek potansiyel bizde mevcut. Milli takımımıza gönülden başarı diliyorum" dedi.


Abdullah Gül Üniversitesi
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Başantrenörü Ayhan Avcı, favorisinin ABD olduğunu söyledi. Türkiye'nin şampiyonaya renk katacağını belirten Avcı, "A Milli Takımımızın şampiyonada derece elde etmesini bekliyorum. ABD'nin yanı sıra İspanya, Fransa ve Avusturalya da turnuvanın güçlü ekiplerinden" ifadesini kullandı.


OGM Orman Gençlik
OGM Orman Gençlik Antrenörü Murat Alkaş, Türk Milli Takımı'nın çok iyi oyunculardan kurulu bir takım olduğuna dikkati çekerek, "ABD güçlü kadrosuyla şampiyonanın favorisi konumunda bulunuyor. Türk Milli Takımı da gerçekten başarılı bir kadroya ve teknik ekibe sahip. Milli takımımızdan derece bekliyorum" dedi.

Şampiyonanın Türkiye'nin ev sahipliğinde organize edilecek olmasının milli takıma büyük bir avantaj sağlayacağının altını çizen Alkaş, "Ankara'da yapılacak grup maçlarını milli takımımızın sorunsuz geçeceğini ve finallere kalacağını düşünüyorum. Ankara ve İstanbul'da seyircilerin büyük bir avantaj sağlayacağına inanıyorum. ABD, Türkiye ve İspanya'yı şampiyonanın favorileri olarak görüyorum" diye konuştu.


Edirne Belediyesi Edirnespor
Edirne Belediyesi Edirnespor Başantrenörü Aziz Akkaya, FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda en büyük favorinin ABD olduğuna dikkati çekti. Geçen yıl Avrupa şampiyonu olan İspanya'nın da çok iyi bir kadroya sahip olduğunu belirten Akkaya, şöyle konuştu: "Bizim için en önemli maç Fransa maçıdır. Fransa maçını kazanırsak ilk dört takım içinde yer alırız. Fransa maçını kaybetmemiz halinde, son sekiz takımdan önceki eşleşmelerde ABD ile eşleşiyoruz, işimiz çok zora girecek. Fransa maçı bizim dönüm noktasıdır. Onları geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nda zorlamıştık. Bence bu yıl Türkiye'nin daha büyük şansı var."


Adana BOTAŞ
Adana BOTAŞ Genel Menajeri Abdullah Kutlu, A Milli Takım'ın geçmişte çeşitli başarılara imza attığını belirterek, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda da bu başarısını sürdüreceğine inandığını vurguladı. A Milli Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ve kadroda yer alan sporcuların gayet tecrübeli olduğunun altını çizen Kutlu, "Milli takımın şampiyonada ilk 3'te yer alacağına inanıyorum. Favorim ise Türkiye" dedi.


Adana ASKİ
Adana ASKİ Başantrenörü Kaan Artun, Türkiye'de düzenlenen şampiyonanın 4 büyük favorisi olduğunu savundui. A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın turnuvanın önemli takımlarından biri olduğunu anlatan Artun, “Milli takım güzel bir hazırlık dönemi geçirdi. ABD, İspanya, Avustralya'nın da iyi kadroları var. Bu 4 takım gerçekten çok önemli, milli takımımız da bu 4 takımdan biri. Bizim için önemli olan kendi ülkemizde düzenlenen şampiyonada istenilen dereceyi elde etmek. Son Avrupa Şampiyonası'nda milli takımımız çok önemli başarılar elde etti, bizi gururlandırdı. İnşallah Dünya Şampiyonasında da iyi bir derece elde edeceğine inanıyorum" diye konuştu.


Osmaniye Gençlik
Osmaniye Gençlik Antrenörü Aydın Uğuz ise 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda Türkiye ve ABD'nin final oynayacağını savundu. Türk Milli Takımı'nın son yılların en iyi kadrosuna sahip olduğunu bildiren Uğuz, şunları kaydetti: "Milli takımımız şampiyonada büyük bir sınav verecek. Mevcut kadronun son yılların en iyi kadrosu olduğuna inanıyorum. Şampiyonanın ülkemizde olmasının avantajını iyi kullanacağımıza, taraftarımızın da desteği ile şampiyonada başarılı olacağımıza inanıyorum. Çok iyi takımlar var. Fakat ben Türkiye ve ABD'nin final oynayacağını öngörüyorum. İnşallah takımımız şampiyonluğu elde ederek büyük bir başarıya imza atacaktır."


Hatay Büyükşehir Belediyespor
Hatay Büyükşehir Belediyespor Antrenörü Hakan Acer ise şampiyonanın favorilerinin ABD ve İspanya olduğunu, Avustralya ve Türkiye'yi de onlardan sonra öne çıkan takımlar olarak göründüğünü vurguladı. A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın ev sahibi avantajıyla şampiyonada başarılı olacağına inandığını söyleyen Acer, "Milli takımımız mutlaka çeyrekfinali, yarı finali görecektir" ifadesini kullandı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!