Basketbol antrenörleri Alanya'da

Güncelleme Tarihi:

Basketbol antrenörleri Alanyada
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2011 16:25

“7. Uluslararası Basketbol Antrenör Semineri” Antalya'nın Alanya ilçesinde başladı.

Atatürk Spor Salonu'nda yapılan seminere antrenörler Cem Akdağ, Brian Biagıoli, Chris Fleming, Erman Kunter ile Çetin Yılmaz konuşmacı olarak katıldı. Seminer sonunda basketbol liglerinde görev yapan 600'e yakın yerli ve yabancı antrenörün bir üst klasmana çıkmaya hak kazanacağı bildirildi.

Seminerde Almanya 20 yaş altı milli takım baş antrenörü Chris Fleming, antrenörlere uygulamalı olarak alan savunmasını anlattı. Basketbolla ilgili taktik bilgiler veren Fleming, oyuncuların karşı takımın atağı karşısında yapması gerekenleri de gösterdi.

Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Yılmaz ise antrönerlere “Basketbol Felsefesi Nasıl Oluşturulur” konusunda bilgi aktardı. Antrenörün benimsediği hayat felsefesi ile basketbolda benimsediği duruş ve felsefenin birbirine uyması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, antrenörün mesleğine olan saygısının en büyük göstergesinin dürüstlük olduğunu ifade etti.

Yılmaz, şunları söyledi:
“Yıllarca basketbolda antrenörler hakkında (Bir oyun felsefesi, bir duruşu var) denildi. Ama kimse çıkıp da (Duruş ve felsefe nedir) diye bahsetmedi. Eğitimlerde, seminerlerde bu konunun üzerinde durulmadı. Ben burada bir antrenörde olması gereken oyun felsefesi hakkında konuşacağım. Kendi felsefemden örnek verecek olursak, ben başarıyı birinci sıraya koyarak çıktığımda önüme gelen ilk şık dürüstlük oldu. Dürüstlük bir antrenörün doğru karar vermesindeki en büyük etkendir. Dürüstlük kendine ve mesleğine olan öz saygıdır. Herkes kararlar verir. Kararların doğru veya yanlış olması değil, verilen kararın dürüstçe verilip verilmediği önemlidir. Maç biter hocaya sorarlar, (Hocam neden mağlup oldunuz?) Hoca cevap verir, (Şu ribauntu kaçırmasaydık... Şu dakika da hakemin verdiği kritik karar bizi zora soktu) gibi cevaplar. Öz eleştirinin sonucunda bu cevaplar verildiğiyse bir şey yok. Ancak anı kurtarmak için dürüst olmayan cevaplarsa bu, hataları düzeltmez, takımı ileriye götürmez, ancak anı kurtarır.”
Seminerin 26 Haziran Pazar günü sona ereceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!