Başkent'ten kral sofralarına altın hurma

Güncelleme Tarihi:

Başkentten kral sofralarına altın hurma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2013 01:23

Ürettiği çikolata kaplı hurma ile Ortadoğu’ya açılan Raif Işık, yeni ürünlerinin çok iddialı olduğunu belirterek, “Hurmayı altın yaprağıyla kaplayıp, kral ve şeyhlerin sofrasının vazgeçilmez ürünü yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

İftar sofralarının vazgeçilmezi hurmayı, çikolatayla kaplayarak Ortadoğu pazarına açılan Başkentli iş adamı Raif Işık, yeni hedeflerinin şeyh ve kral sofraları olduğunu söyledi.
Bayramlarda, kandillerde ve özel günlerde alınan klasik çikolataların yerine, özel tasarım kutularıyla süslenen ‘çikolatalı hurmalar’ ürettiklerini dile getiren Işık, “İki ay gibi bir sürede 25 ton çikolatalı hurma ihraç ettik. Yeni hedefimiz çikolatalı hurmayı altın yapraklarına sararak kral ve şeyh sofralarına girmek” diye konuştu.

HER ŞEY SEYAHATLE BAŞLADI

Yurt dışına yaptığı bir gezi sırasında çikolatalı hurma fikrinin ortaya çıktığını anlatan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dubai’ye ailemle yaptığım bir seyahat sırasında yakınlarıma hediye etmek için on kutu kadar hurma satın aldım. Daha sonra çikolatayı da çok sevdiğim için ikisini birleştirmeyi düşündüm. Bunu denediğimizde ortaya çok başarılı bir ürün çıktı. Herkes çok beğendi. Talep de gelince üretime geçtik.

Haberin Devamı

DUABİ’DEN AL DUBAİ’YE SAT

Çevremiz tarafından çok beğenilince seri üretime geçtik. Dubai’den aldığımız hurmayı çikolata ile kaplayarak tekrar Dubai’ye ve dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç ediyoruz. Bu ay itibariyle 25 ton gibi bir rakama ulaştık. Yaklaşık ülkemize yaklaşık 3 milyon dolar bir nakit akışı sağladık. Bu başarının ardından yeni denemeler yapmak ve adımızı duyurmak istiyoruz. Bu yüzden hurmayı altınla kaplayarak ürün yelpazemizi genişleteceğiz.

ŞUBE TEKLİFLERİ ARTIYOR

Hurmam markasının şu an dört tane satış noktası bulunuyor. Piyasa açıldıktan sonra çok sayıda frençayz şube teklifi aldık. Başvuru yapan iller arasında Adana, İzmir, Bursa gibi çok önemli şehirler var. Görüşmelerimiz devam ediyor. Yakın zamanda bunları sonuçlandıracağız. Yıl sonuna kadar 10 tane kendi iştirakimiz olan şube açıp, 15 tane de frençayz vererek sayımızı 25 şubeye ulaştırmak istiyoruz.”

SPONSOR ALACAĞIZ

Çikolata kaplı hurmayı altınla kaplama fikrini piyasının duymasının ardından değerli madenlerle ulaşan birkaç firmanın kendileri ile temasa geçtiğini aktaran Işık, “Hurmamızı altınla kapladıktan sonra üzerine marka sponsoru alacağız. Böylelikle bir altın firması bizimle birlikte dünyaya açılma şansı yakalayacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

FAYDASI SAYMAKLA BİTMEZ

Hurmanın faydalarının saymakla bitmeyeceğini dile getiren Işık şöyle devam etti:
“Hurma kolesterol içermez ve çok az yağ içerir. Vitamin ve mineral açısından zengindir. Zengin bir protein ve diyet lifi kaynağıdır. A1 ve C vitaminleriyle birlikte B1, B2,B3 ve B5 vitaminleri açısından da zengindir. Sindirim sisteminin geliştirilmesine yardımcı olur. Çünkü çözünebilen ve çözünmeyen liflerle farklı amino asit türleri içerir. Cinsel gücü artırır. Hurma, kilo almaya yardımcı olur ve düşük kilodan mustarip olanlara faydalıdır. Göz için faydalıdır ve gece körlüğünün tedavisinde yardımcı olur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!