Başkent'te bir kral!

İngiliz gazeteleri, Ada’nın 29 yaşındaki bu ünlü ismini karaya vurmuş bir futbolcu gibi gösterseler de, Vassell’in kariyeri dillere destan.

Haberin Devamı

ANKARA’ya ayak basışı hem TV ekranlarından görüntülendi hem de İngiltere’nin ünlü gazetelerinin manşetine sıçradı. Yaklaşık 3 bin Ankaragücü taraftarı Esenboğa Havalimanı’nda Vassell’e coşkulu bir karşılama töreni hazırlamıştı. Ve yer yerinden oynadı.
Daily Mail’in, törenle ilgili haberi ise bir hayli farklıydı.
Vassell, İngiltere’de karaya vurmuş bir oyuncu olarak kabul edilse de, Türkiye’de süper star gibi karşılandı.
Daily Telegraph gazetesi de ilginç bir başlık atmıştı...
Esenboğa’ya sanki bir kahraman indi!
Aynı gazetenin haberle ilgili satırlarında, yakılan meşalelerin Vassell’i de şaşkına çevirdiği yazılıyordu.
İngilizler ne yazarsa yazsın, Ankaragücü taraftarı böyle bir transferi yıllardır bekliyordu. Ve Vassell’in şöhreti de üç bini aşkın taraftarı havalimanına koşturmuştu.
22 kez İngiltere Ulusal Takım formasını giyen ve 6 gol atan... Aston Villa ve Manchester City gibi ünlü takımlarda top koşturan Darius Markus Vassell şimdi Süper Lig’de Ankaragücü için terleyecek.
* * *
VASSELL, 13 Haziran 1980 doğumlu. 1.75 metre boyunda. Mevkii: Forvet. Gerektiğinde orta sahada serbest adam gibi de oynayabiliyor.
Milli takım forması altında attığı 6 golden birisini de bizim kalemize gönderdi. 2 Nisan 2003’de oynadığımız Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında yer aldı. Ve 2-0 yenildiğimiz oyunun 75. dakikasında İngiltere’nin ilk golünü attı.
Bu sezon Süper Lig savunmacılarını bir hayli uğraştıracak. Süratli ve direkt kaleyi düşünüyor.
Özellikle savunmanın arkasına atılan topları kovalarken rakipten kolayca sıyrılıyor. Zaman zaman da ilginç hareketler yapıyor ve çalımlar atıyor. Üstelik bir akrobat kadar çevik.
Genelde taraftarı coşturacak, tribünleri ayağa fırlatacak özellikler taşıyor Darius Vassell.
* * *
VE Vassell’in yaşamından kısa ve ilginç pasajlar...
¡9 Aralık 2008’de gece Manchester’de yürürken soyuldu. Hiç bir fiziksel darbe almadı. Ancak, çok pahalı bir saati ve küpeleri çalındı.
¡Ciddi bir trafik kazası geçirdi. Nasıl kurtulduğuna hala kendisi de inanamıyor. Ancak bunu, dindar olmasına bağlıyor.
¡16 yaşında Aston Villa Akademi Okulu’na girme başarısını gösteren Vassell, attığı 39 golle akademi tarihinin en golcü futbolcusu unvanını kazandı.
Ve herkesi şaşırtacak hem de güldürecek kısa bir hikayesi...
¡Aston Villa’da oynadığı bir maçta rakip oyuncu ayağına basar. Baş parmağı davul gibi şişer. Maç sonrası tedavisi yapılır ve evinin yolunu tutar.
Ancak, ağrılar devam eder. Dayanılmaz hale gelince, ağrıyı geçirir düşüncesi ile evdeki matkabı kapar ve baş parmağının tırnağını deler.
Sonra neler mi oldu?
Parmak enfeksiyon kaptı ve Vassell soluğu hastanede aldı. Ve bir ameliyatla tırnağın yarısı gitti.
* * *
ANKARAGÜCÜ gerçekten şöhretli ve seyirciyi tribünlere çekecek bir futbolcu transfer etti.
Yeni takımında göstereceği performans Ankaragücü’nün Süper Lig’deki kaderini de belirleyecek.
“Çünkü biz Ankaragüçlüyüz” kitabının yazarı Ziya Adnan’ın söylediği gibi...   Gelecek sezon 100. yılını kutlayacak Ankaragücü için bundan daha iyi bir armağan olamazdı!

Haberin Devamı

YARIN: ENGiN BAYTAR

Yazarın Tüm Yazıları