Başkentray’da kamulaştırma

Güncelleme Tarihi:

Başkentray’da kamulaştırma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 16:01

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla 11 Temmuz’da yenileme çalışmaları başlayan Başkentray Projesi için Ankara Garı ile Kayaş İstasyonu arasındaki mevcut 2 hattın 4 hatta çıkarılması ile ilgili demiryolu güzergahındaki Büyükşehir belediyesi’ne ait taşınmazlar, TCDD’ye devredilecek.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başkanlığındaki oturumda görüşülen Başkanlık Yazısı’nda, TCDD tarafından yürütülecek olan proje kapsamında yeni demiryolu güzergahının farklı bölgelerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplam 4 bin 165.76 metrekarelik alanın kamulaştırma kanunun 30. Maddesi’ne göre bedeli karşılığında devrinin istendiği belirtildi. Yazıda, Büyükşehir Belediye Encümeni’nin yetkili kılınması yönünde karar alınması istendi. Oy birliğiyle kabul edilen Başkanlık Yazısı ile devir yapılması için belediye encümeninin yetkili kılınması kararlaştırıldı.

TARİHİ BİNA YENİLENECEK

Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (ANKESOB) merkez binası olan eski tarihi Ankara Belediyesi Binası’nın Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenmesini kararlaştırdı. Oy birliğiyle alınan karara göre binanın rölöve, restitüsyon ve restorasyonu Büyükşehir Belediyesi tarafından projeler doğrultusunda yapılacak. ANKESOB’un binayı yenileyemediği için kendilerinden yardım istediğini ifade eden Başkan Gökçek, “Biz esnaf odalarına orayı cüzi sembolik bir fiyatla satmıştık. Esnaf odaları yıllardan beri orayı bir türlü tamir ettiremediler. Bizim sırtımıza yüklemeye çalıştılar. Her esnaf toplantısına gittiğimiz Ankara Büyükşehir Belediyesi burayı tamir etmeyecek mi dediler. Biliyorsunuz orası 75. Maddeye göre kanunen işbirliği yapabileceğimiz bir yer. Dolayısıyla yapma şansımız var. O nedenle yapalım dedik. Herhalde 3-4 milyon lira civarında bir maliyeti olacak ve biz yapacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!