ANKARA HABERLERİ

Başkentlinin tercihi şeftali ile karpuz

Hürriyet Haber
12.09.2013 - 01:10Son Güncelleme :

Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal verilerine göre 2013 yılının haziran, temmuz ve ağustos aylarında toplam 15 bin 333 tonluk satışı ile meyvede Başkentliler’in tercihi şeftali oldu.

Hürriyet Haber

Şeftaliyi ise 14 bin 333 tonluk satışı ile çekirdekli üzüm ve 10 bin 823 tonluk satışı ile kiraz izledi.
Başkentli’nin tüketim alışkanlıkları çok fazla değişmezken geçtiğimiz yaz aylarında toplam 178 bin 358 tonluk satışı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre sebze kategorisinde bulunan karpuz en çok tüketilen sebze oldu. Karpuzun ardından 62 bin 974 tonluk satışı ile domates ikinci sırada, 37 bin 678 tonluk satışı ile patates üçüncü sırada yer aldı. Başkentlilerin 2013 yılı yaz mevsiminde en çok tükettiği diğer sebzeler ise toplam 30 bin 914 tonluk satışı ile dördüncü sırada hıyar, 21 bin 197 tonluk satışı ile beşinci sırada patlıcan oldu. Bu sebzelerin ardından Başkentliler tarafından en çok tercih edilen diğer sebzeler ise kavun, kuru soğan, salçalık domates, sivribiber ve taze fasulye olarak belirlendi.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Ankara haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Ankara haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Başkentlinin tercihi şeftali ile karpuz haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.


    ANKARA YOL DURUMU
    Ankara1 DERECE
    Yol durumu »
    ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ
    18 Ekim 2017, Çarşamba
    • İmsak
      05:16
    • Guneş
      06:54
    • Öğle
      12:45
    • İkindi
      15:48
    • Akşam
      18:14
    • Yatsı
      19:41
    Diğer iller için Namaz Vakitleri »
    Sayfa Başı