Başkent’in merak ettiği 3 soru 3 cevap

Güncelleme Tarihi:

Başkent’in merak ettiği 3 soru 3 cevap
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 16:31

Ankara’nın kent gündemindeki Ankapark, Cumhuriyet Kulesi ve fuar alanı konularında önemli gelişmeler yaşanırken, “Bundan sonra neler olacak?” sorusuna önemli kaynakların verdiği yanıtlar şöyle:

Haberin Devamı

Başkent’in merak ettiği 3 soru 3 cevap
“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından Akyurt’a yapılmayacak. Konunun lokomotifi olan Ankara Ticaret Odası yönetimine göre fuar alan ulaşım sıkıntısı olmayan bir yere yapılmalı. Kent merkezinden çok uzakta olmamalı ve metro bağlantısı olmalı. En önemli alternatifler arasında AŞTI, AKM ve Etimesgut’taki Şeker Fabrikası alanı var.”

ANKAPARK FISKİYEYE BENZEMEZ

Ankapark’ı kaldırmak öyle fıskiyeyi, dinozoru, laleyi kaldırmaya benzemiyor. Hem siyasi hem ekonomik faturası çıkabilir. Başkan Mustafa Tuna temkinli konuşuyor. Konu Cumhurbaşkanlığı ekibinin de gündeminde. Yurt içi ve yurt dışından park işletmecileriyle temas kuruluyor. Olağanüstü bir şey olmazsa Ankapark bir şekilde seçim öncesine yetiştirilmeye çalışılacak.”

Haberin Devamı

KULEYE ÖZEL SEKTÖR FORMÜLÜ

Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın önünde şimdi yeni bir süreç var, seçildikten sonra elinde bulduğu kuleyi yapma zamanı. Planı iptal edilen kule için yeni bir plan yapılacak, Büyükşehir’e gönderilecek. Önünde 3 aylık yasal bir süre var. Bu süreçte özel sektörle temaslar kurulması, yap-işlet-devret modeliyle kamuya yük olmadan bir çözüm aranması gündemde.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!