Başkent'in genç notaları dev finale doğru koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Başkentin genç notaları dev finale doğru koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2009 00:00

Ankara Hürriyet’in Çankaya Belediye’nin işbirliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile düzenlediği Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’nda dev finale 10 gün kaldı. Ankara Hürriyet sayfalarına bugün konuk olan okullar, ATEK Koleji, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Reha Alemdaroğlu Anadolu Lisesi..

Önemli olan müzik yapmak

GENÇ Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’na bu yıl ilk defa katılan ATEK Koleji, icra dalında Sezen Aksu’nun Sarışınım isimli şarkısı ile şansını arayacak.

Okulun müzik öğretmeni Elif Tolan, "Yeni oluşturulan bir grubuz. Bütün gençler bu yılın başında tanıştılar ve yeni bir grup oluşturdular. Önemli olan kazanmak ya da kaybetmek değil, müzik yapmak. Birarada eğlenip güzel vakit geçirmek" dedi.

GRUPKARTI

n Batuhan Çelik/Bateri: Üniversitede işletme okuyup bu alanda bir meslek sahibi olmak istiyorum. Müziği hobi olarak sürdüreceğim. Özel Bilkent Lisesi’ndeyken grup kurmuştuk. Ben de o grupta gitar çalarak müziğe başladım.

nÇağrı Kaplan/Gitar: Müziği hobi olarak yapıyorum. Üniversitede işletme okumak istiyorum. Müziğe lisede başladım. 2 senedir gitar çalıyorum.

nBuğra Gözalıcı/Perküsyon: İleride grafiker olmak istiyorum. Müziğe bu sene başladım, hobi olarak da sürdüreceğim. Elif öğretmenim ve ailemin desteği beni müziğe teşvik etti.

nEdiz Gözil/Gitar: Pilotaj okumak istiyorum. Müziği hobi olarak sürdüreceğim. 2 buçuk senedir gitar çalıyorum. Arkadaşlarımla beraber müziğe başladım.

nBeliz Umulu/Piyano: Bilkent Üniversitesi uluslararası ilişkiler bölümünde okumak istiyorum. "Royal Academy" sınavlarına hazırlanıyorum. Müzik dersi vermek istiyorum. 3 senedir piyano çalıyorum.

nBuğra Tepebaşı/Asma Davul: İleride bürokrat olmak istiyorum. Dj’lik yapıyorum ve ileride iyi bir dj olmak istiyorum. Müziğe kendi merakım sayesinde başladım. 7 senedir müzik ile ilgileniyorum.

nEylül Arman/Vokal: Yurt dışında uluslararası ilişkiler okumak istiyorum. Müziğe hobi olarak devam edeceğim.

GRUP CALLAS CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ

Sevgilerini ve seslerini duyuracaklar

CUMHURİYET Anadolu Lisesi, yarışmada icra dalında AC/DC’nin Highway to Hell isimli şarkısının yanı sıra, beste dalında da Gerçeğin Bittiği Yer isimli çalışmalarını seslendirecek.

Okulun müzik öğretmeni Pelin Gedik, şunları söyledi:

"Bu yarışma genç yeteneklerin çabalarını ortaya koymaları için çok iyi bir fırsat. Öğrencilerimizin müziğe olan sevgileri ve seslerini duyurmak adına giriştikleri gayret, onları bu fırsatı değerlendirmeye yöneltiyor. Çalışmalarını gönülden desteklediğimiz ekibimize güveniyoruz. Sahnede çok güzel bir performans sergileyeceklerine inanıyoruz."

GRUPKARTI

nBurak Altuntaş/Gitar: Hacettepe Üniversitesi’nde otomotiv üzerine eğitim almak istiyorum. Müzikle ilgilenmeye ilkokul 4. sınıfta annemin teşviki ile başladım.

nErdoğan Yılmaz/Solist: Üniversite eğitimi almak ve sonrasında Amerika’ya yerleşmek istiyorum. Kendi kendime şarkı söylerken yeteneğimi keşfetmem üzerine müzikle yakından ilgilenmeye başladım.

nKaan Çakmak/Bateri: Üniversitede mühendislik eğitimi almak ve müzikle ilgili çalışmalarıma da hız kazandırmak istiyorum. Küçük yaşlarımda bateri teknikleri konusunda bir tanıdığımdan aldığım yardımlarla müzikal faaliyetlere başladım.

nCeren Kasar/Vokal: Üniversitede Hukuk okumak ve sonrasında dünyayı gezmek istiyorum. Müzikle tanışmam ise küçüklüğümde annemin piyano dersleri aldırmaya başlamasıyla oldu.

nAhmet Özışık/Gitar: Üniversitede bilgisayar programcılığı üzerine eğitim görmek istiyorum. İlkokulda arkadaşlarımın davetiyle gitar kursuna başlayarak müzikle ilgilenmeye başladım.

nCan Güzelcan/Klavye: Boğaziçi Üniversitesi’nde Mütercim-Tercümanlık Bölümü’nde okumak istiyorum. 3 yaşımda ailemin teşvik etmesiyle müzikle ilgilenmeye başladım.

GRUP PICKLEHEADS REHA ALEMDAROĞLU ANADOLU LİSESİLİSESİ

Deşarj olurken özgüven artıyor

YARIŞMAYA Dido’nun Hunter isimli şarkısı ile katılacak olan Reha Alemdaroğlu Anadolu Lisesi, kendi besteleri ile de şans arayacak.

Okulun müzik öğretmeri Şule Oktay, şöyle konuştu:

"Bu tür bir yarışma bizim için çok sevindirici. Bu yaştaki gençlerimizin ihtiyaçları olan bir organizasyon. Onların bu şekilde deşarj olmaları kendilerine olan güveni arttırıyor. Kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıyor. Bunun yanında gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimlerinde de çok önemli bir rol üstleniyor. Bundan dolayı gazeteniz Hürriyet’e böyle bir organizasyon düzenlediği için teşekkür ediyorum."

GRUPKARTI

n Can Uraz/Elektro Gitar: İleride mimar olmak istiyorum. Müziğe her zaman devam edeceğim. Okuldaki arkadaşlarım ile bir grup kurmak istiyorum.

n Melih Can Özgen/Gitar: İleride tıp okuyup doktor olmak istiyorum. Müziği hayatımdan eksik etmek istemiyorum.

n Efe Eyüboğlu/Bateri: Mimar olmak, ama müzikten de kopmamamak istiyorum. Çünkü müzik benim tek motivasyon kaynağım.

n Zeynep Şanveli/Vokal: Akademisyen olmak istiyorum. Müzikle büyüdüm. Bundan dolayı müzikten kopmak istemiyorum. Grubumla müziğe devam etmek istiyorum.

n Aslı Bike Karakuş/Keman: Eczacılık okuyup iyi bir eczacı olmak istiyorum. Müzikten asla kopmak istemiyorum. Kendi grubumu kurmayı düşünüyorum.

n Dilara Ömür/Bas Gitar: Üniversitede tıp bölümünü okumayı düşünüyorum. Müzik hayatımın her anında olacak. Kesinlikle bir grupta çalacağım. Müziğe 6. sınıfta klasik gitar çalarak başladım. Lise 1’inci sınıfta elektro gitara geçtim sonra bas gitar çalmaya başladım. 1 buçuk yıldır bas gitar çalıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!