Başkent'in genç notaları dev finale doğru koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Başkentin genç notaları dev finale doğru koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2009 00:00

Ankara Hürriyet’in Çankaya Belediye’nin işbirliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile düzenlediği Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’nda dev finale 16 gün kaldı.

Ankara Hürriyet sayfalarına bugün konuk olan okullar Cumhuriyet Lisesi, Çağrı Bey Anadolu Lisesi, Ankara Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi ve Dikmen Anadolu Lisesi...

GRUP KLİŞE CUMHURİYET LİSESİ

Müzikten kopmadan iyi bir geleceğe

CUMHURİYET Lisesi, yarışma için icra dalında Jet’ten Are You Gonna Be my Girl ve beste dalında Sound Of Silence isimli şarkılar ile mücadele etmeye hazırlanıyor.

Okulun Müdürü Feray Gülen, şunları söyledi:

"Okulumuz daha önceki yarışmalarda da başarılar elde etmiş bir okul. Bu yarışma için öğrencilere verdiğimiz destek sonsuz. Elimizden gelen tüm imkanlarla onların arkasındayız. Yarışmada başarılı bir sonuç alacaklarından eminiz. Onlara güveniyoruz."

GRUPKARTI

n Yiğit Demir/Gitar: Hacettepe Üniversitesi’nde tarih okumak istiyorum. Bunun yanında müzik ile olan bağlarımı koparmadan devam ettirmek istiyorum.

n Anıl Bayer/Solist: Boğaziçi Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü okumak istiyorum. Aynı zamanda müziğe de devam edeceğim.

n Oğulcan Erdağ/Gitar: Dil bölümünde okuduğum için ileride tercüman olmak istiyorum. Gelecekte müzik ile ilgili çalışmalarımı hobi olarak sürdüreceğim.

n Mert Demir/Gitar: Geleceğimi müzik üzerine şekillendirmek ve müzik alanında profesyonel bir kariyer yapmak istiyorum.

n Selenay Özmen/Bateri: Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okumak istiyorum. Üniversite hayatımda ve sonrasında da bateri çalmaya devam edeceğim ve kendimi bu dalda geşiştireceğim.

GRUP PUANDORG ANKARA ANADOLU GÜZEL SANATLAR LİSESİ

Bütün liselere açık olması yetenekleri ortaya çıkartır

ANKARA Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, yarışmaya iddiadan çok genç yetenekleri ortaya çıkartması yönüyle önem veriyor. Sahnede seslendirecekleri şarkı ise icra dalında Christina Aguilera’nın Candy Man hit’i olacak.

Okul Müdürü Haydar Eraslan, görüşlerini şöyle anlattı:

"Bu tür yarışmalar tüm liselilere açık olması öğrencilerde gizli kalan yeteneklerin orata çıkartılmasında çok önemli. Bunun özellikle basın-yayın kuruluşlarının düzenliyor olması bu organizasyonun genele yayılmasında oldukça dikkat çekici olmasını sağlıyor. Yarışma hakkındaki duyurulara rastladığımda öğrencilerimi teşvik ettim. Çünkü önemli olan rekabet ortamı, daha iyiyi yaratma çabasıdır. Hürriyet’in düzenlediği bu yarışma eminim ki genç yeteneklerin kendini göstermesini sağlayacaktır. Bundan dolayı gazetenize teşekkür ediyorum."

GRUPKARTI

n Ezgi Biçici/Vokal: Keman ve piyano çalıyorum. Gelecekte kendimi vokal olarak geliştirmek istiyorum ve bu alanda da devam etmek istiyorum.

n Nider Atalay/Vokal: İleride meslek olarak müzikle uğraşmak istiyorum. Şan dalında kariyer yapmak istiyorum.

n Türkü Çınar Deyiş/Vokal: Gelecekte orkestra şefliği, enstrümanistlik yada solistik yapmak istiyorum.

n Deniz Gümüş/Piyano: Müzik üzerine akademik kariyer yapmak istiyorum. Özellikle piyanoda ve diğer enstrümanlarda kendimi geliştirmek istiyorum.

n Günce Cömert/Dansçı: İleride akademisyen olmak istiyorum. Ama orkestra şefliği de düşünüyorum.

n Aslı Canatan/Dansçı: Kontrbas’da kendimi geliştimek istiyorum. Akademisyen yada orkestra şefi olmak istiyorum.

n Deniz Erdal/Dansçı: Ben de diğer arkadaşlarım gibi akademisyen olmak istiyorum. Bir grupta yer alıp müziğe devam etmek istiyorum.

n Kaan Elginöz/Bateri: Perküsyon aletleriyle uğraşıyorum. Kendimi perküsyon aletlerinde geliştirmek istiyorum.

n Barış Ön/Gitar: Müzik alanında kendimi geliştirmek istiyorum. Geleceğimi müzik üzerine kurmak istiyorum. Besteci olak en büyük hayalim.

n Erkan Tonyalı/Viyolonsel: Müzik üzerine kurulu bir gelecek düşünüyorum. Viyolonselde gelebildiğim en üst seviyeye gelmek ve yarışmaya katıldığım arkadaşlarımla grup yola devam etmek istiyorum.

n Uğur Metin/Kontrabas: Birçok arkadaşım gibi benim de ilerideki düşüncelerim müzik adına. İleride bir orkestrada kontrbas sanatçısı olmak istiyorum.

n Mert Özdemir/Dansçı: Grup dışında kontrbas çalıyorum. Kontrbas’da profesyonelleşmek ve akademisyen olmak istiyorum. Senfoni orkestrasında çalmak yada şan bölümü okumayı da düşünüyorum.

n Erencan Yıldız/Dansçı: Grup dışında bağlama çalıyorum. Bağlama üzerinde kendimi geliştirmek ve akademisyen olmak istiyorum.

n Ertürk Atak/Dansçı: Vurmalı çalgılar çalabiliyorum. İleride konservatuvar eğitimi almak istiyorum.

GRUP KAR ÇAĞRIBEY ANADOLU LİSESİ

Derece değil daha iyiye ulaşma çabası

GENÇ Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’na iki dalda katılan Çağrıbey Anadolu Lisesi, icra dalında En Güzel Günüm Gecem isimli Duman şarkısı ile sahnede olacak.

Okul Müdürü Zerrin Hamarat, yarışmaya ilişkin düşüncelerini şöyle aktardı:

"Öğrencilerimiz müziği yürekten seviyorlar ve ellerindeki imkanları en verimli şekilde kullanarak bu yarışmaya hazırlanıyorlar. Biz de elimizden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onların herşeyden önce iyi bir tecrübe kazanacaklarına inanıyoruz. Bu işten en öenmli kazanım iyi bir dereceden öte rekabet duygusu ve daha iyiye ulaşma çabasıdır. Öğrencilerimiz de bunun bilincindeler ve sağlam adımlar atacaklarına tüm kalbimle inanıyorum."

GRUPKARTI

n Diren Karavaz/Bateri: Üniversitede sosyoloji okumak istiyorum. Bunun yanında müziğe de devam etmek istiyorum. n Pelin Meşe/Gitar: Üniversitede matematik bölümü okumak istiyorum. Müziği hayatımda eksik etmeyi düşünmüyorum. n Alp Öztekin/Gitar: Üniversitede hukuk okumak istiyorum. n Hasan Temir/Gitar: İleride bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. n Doğuş Alparslan/Vokal: İleride pilot olmak istiyorum. Aynı zamanda müziği de sürdürmek istiyorum. n Gaye Oğuz/Vokal: Müzik alanında kendimi geliştirmek istiyorum. Kazancımı müzikten sağlamak ve bu alanda kariyer yapmak istiyorum.

GRUP SİNESTEZİ DİKMENANADOLU LİSESİ

Fırsat verilince başarı da geliyor

DİKMEN
Anadolu Lisesi’nin grubu Sinestezi, icra dalında Pentegram’dan Bir isimli şarkının yanısıra beste dalında da Pure Rage isimli çalışma ile dereceye girmek için aylardır hummalı bir çalışma yürütüyor.

Dikmen Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Tamer, şöyle konuştu: "Gençlerin bu tür yarışmalarla desteklenmesi çok güzel bir şey. Gençlere fırsat verildiğinde başarılı olduklarını gösteriyorlar. Gençlerin bu tür yarışmalara katılması onları cesaretlendiriyor. Biz de bunun bilinci ile gençlere elimizden gelen en iyi desteği veriyoruz. Öğrencilerimize her konuda olduğu gibi bu konuda da güveniyoruz. Başarılı bir sonuç alacaklarından eminiz."

GRUPKARTI

n Cansu Şen/Solist: Üniversitede siyasal okumak istiyorum. Liseden sonra şan eğitimi almak istiyorum. Annem ve babam müzik öğretmeni. O yüzden küçük yaşlardan beri müzik ile iç içeyim. Piyano çalarak başladım.

n Elif Bayraktar/Yan Flüt: Uluslararası ilişkiler okumak istiyorum. Yan flüt ve kemanda kendimi geliştirmek istiyorum. Ailem 2 sene müziğe karşı çıktı. 6’ıncı sınıfta flüt kursuna başladım ve o günden beri çalıyorum.

n Bertan Kaya/Bateri: İleride mimar olmak istiyorum. Kendi grubumu kurup müziğimi icra etmek istiyorum. 3 yaşından müziğe piyano ile başladım. İleride Hicri Bozdağ ile çalışmak istiyorum.

n Gözde Hazal Yılmaz/Vokal: İleride mühendis olmak istiyorum. Sahnede olmak tek hayalim. Mühendislik ile müziği birlikte yürütebileceğime inanıyorum. Müziğe gitar çalarak başladım. Gitardan sıkıldıktan sonra şarkı söylemeye başladım.

n Bora Dirik/Gitar: Uluslararası ilişkiler okumak istiyorum. Müziğe klasik gitar ile başladım. Mesleğimin yanında hobi olarak, arkadaş çevresinde çalarak devam ettirmeyi düşünüyorum.

n Tuana Yılmaz/Gitar-Vokal: Bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. İşimin yanında müziği eksik etmeyi düşünmüyorum. Ailemin ısrarı ile 8 yaşında şan dersi alarak müziğe başladım.

n Hande Aydoğmuş/Gitar: İleride tıp okuyup doktor olmak istiyorum. Kendi grubumla beraber müziğimi devam ettireceğim. 4 sınıfta bandoda çalarak müziğe başladım ve 6 yıldır çalıyorum. Gitarın yanı sıra trompet ve saksafon da çalabiliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!