Başkent'in genç notaları dev finale doğru koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Başkentin genç notaları dev finale doğru koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2009 00:00

Ankara Hürriyet’in Çankaya Belediye’nin işbirliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile düzenlediği Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’nda dev finale 18 gün kaldı.

Ankara Hürriyet sayfalarına bugün konuk olan okullar Celal Yardımcı Lisesi, Etimesugt Mehmetçik Lisesi, Mustafa Hakan Güvençer Anadolu Lisesi ve Özel Bilkent Lisesi...

GRUP ILUVATAR ÖZELBİLKENTLİSESİ

İleride müzikte başarılı olacaklar

YARIŞMAYA icra dalında Mozart’ın Türk Marşı ile beste dalında ise Eternal isimli çalışmalarıyla katılacak olan Özel Bilkent Lisesi’nun grubu Iluvatar, çalışmalarını okullarında bulunan müzik odasında sürdürüyor.

Okulun müzik öğretmeni Bülent İşbilen, Ankara Hürriyet’e şunları söyledi:

"Liseli gençlerin böyle bir tecrübe yaşaması gerçekten güzel bir şey. Bu fırsatı gençlere tanıyan Hürriyet Gazetesi’ne teşekkürler. Grubumuz yarışmaya en iyi şekilde hazırlanıyorlar. Yarışmada güzel bir performans göstereceğiz. Öğrencilerimin müzik konusunda ileride başarılı olacaklarına inanıyorum."

GRUPKARTI

Atasay Uğraş/Gitar: İleriki yaşamımı müzik üzerine kurmak istiyorum. 8 yaşımdan beri müzikle beraberim ve müzisyen olmak istiyorum. 5 yıldır gitar çalıyorum. Gitar çalmadığım zaman mutlu olamıyorum. Hayatımda gitarın önemli bir yeri var.

Çağlan Özdoğan/Bas Gitar: Grubumla beraber müzik alanında iyi bir noktaya gelmek istiyorum. 2 yıldır gitar çalıyorum. Bu organizasyon bizim gibi gençlerin fark edilmesinde oldukça faydalı. Müzik yapmak, ritmi hissetmek hoşuma gidiyor.

Doruk Balkaya/Elektro Gitar: Müzisyen olmaktan başka bir şey istemiyorum. Müzik tam anlamıyla hayatımın her anında. 5 yıldır gitar çalıyorum. Bu grupla 2 yıldır beraberiz.

Merve Gedikoğlu/Klavye: 4’üncü sınıftan beri müzikle uğraşıyorum. Yaptığım müzik kendime olan güvenimi arttırıyor. Alkışlanmak güzel bir duygu. Bu yüzden işimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum.

Bartu Altan/Davul: İlerde mühendis olmak istiyorum. Müziği de bırakmadan ikisini de aynı anda yürütmeyi düşünüyorum. 3 yıldır gitar çalıyorum.

GRUP SADNESS ETİMESGUTMEHMETÇİKLİSESİ

Genç müzisyenler ortaya çıkıyor

ETİMESGUT Mehmetçik Lisesi, yarışmada icra dalında Şu Yaylada Göç Kater Kater isimli çalışma ile sahnede olacak.

Okulun müzik öğretmeni Taşkın Ünal Leylioğlu, yarışmaya ilişkin görüşlerini şöyle anlattı:

"Genç müzisyenlerin ortaya çıkartılması adına son derece olumlu bir yarışma. Yarışmaya hazırlanma sürecinde oldukça heyecanlıydık. Öğrencilerin kendi sevdikleri müzik tarzlarında yapılan bu yarışma öğrencilerde büyük bir sevinç uyandırdı. Okul idaremiz de yarışma için elinden gelen desteği sağlıyor."

Mete Köksal/Bateri: Müziği sürdürebildiğim yere kadar sürdürmek istiyorum. İleride ekonoomist olmak istiyorum. 2 senedir müzik ile uğraşıyorum. İlk zamanlar dinlediğim müziklerde kalem ile ritim tutmaya başladım. Sonralarında arkadaşlarımla beraber stüdyoda provalara gitmeye başladım. Davula merak sardım ve davul çalmaya başladım.

Alican İkincioğulları/Gitar: Üniversitede işletme bölümü okumak istiyorum. Müziğe hobi olarak devam edeceğim. 5 senedir gitar çalıyorum. Müziğe başlamamı eniştem sağladı.

Barış Yaşar/Gitar: Müzikte akademik olarak ilerlemek istiyorum. Müzikte profesyonelleşmek istiyorum. Müzik dershanesi gibi bir projeyi hayata geçirmeyi düşünüyorum.

GRUP FOURAND ONE M.HAKANGÜVENÇERLİSESİ

İdarenin bakışı çok olumlu

MUSTAFA Hakan Güvençer Lisesi’nin grubu, yarışmaya icra dalında Metallica’nın Sad But True isimli şarkısı ile katılıyor.

Okulun müzik öğretmeni Halil Köseoğlu, yarışmaya ilişkin fikirlerini şöyle aktardı:

"Yarışmayı önceki yıllarda da takip ediyorduk. Öğrencilerimiz yarışmaya katılmak için çok istekliydi. Çalışmalarımızı elimizden geldiği kadar sürdürüyoruz. Ufak tefek aksaklıklar yaşansa da yarışmaya gayet güzel bir şekilde hazırlanıyoruz. Okul idaresinin bu yarışmaya bakışı gerçekten çok olumlu. Ellerinden gelen desteği sağlıyorlar. Tek sorunumuz okulumuzun şehir merkezine biraz uzak olması."

GRUPKARTI

Gökberk Soydan/Vokal: Üniversitede kamu yönetimi okumak istiyorum. Müziği hobi olarak sürdüreceğim.

Ozan Güney/Bater: Üniversitede iktisat okumak istiyorum. Ama öncelikli olarak müzikle uğraşmak istiyorum.

Oğulcan Yaşar/Gitar: Kendim bir meslek edindikten sonra müzik ile uğraşmayı düşünüyorum. Hukuk ya da uluslararası ilişkiler okumayı düşünüyorum.

Oğuz Kağan Şahin/Gitar: Diplomasi okumak istiyorum. Müzik benim için ikinci planda olacak, hobi olarak ilgilenceğim. Müzik, dünyayı benim için eğlenceli yapıyor.

Aslıhan Ece Kahraman/Bas Gitar: Moleküler biyoloji okumak istiyorum. Geleceğimde müzikle hobi olarak ilgileneceğim. Kendime ve arkadaşlarıma çok güveniyorum.

GRUP İTTİFAK CELALYARDIMCILİSESİ

GENÇ Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’na icra dalında katılan Celal Yardımcı Lisesi’nin grubu, sahnede Judas Priest’ın Angel isimli şarkısı ile şanslarını arayacaklar. Okulun müzik öğretmeni Hülya Keskin, şunları söyledi: "Öğrencilerim çok cesaretliler. 2 yılda şahane bir grup oldular. Yarışmaya son derece iyi şekilde hazırlanıyoruz. Kısıtlı imkanlarla elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Ekibimize sonuna kadar güveniyoruz. Bu grup okulumuzun ilk grubu."

GRUPKARTI

Deniz Öncü/Bas Gitar: Konservatuvar okumak istiyorum. 6 yıldır müzikle uğraşıyorum. Kendi müzik stüdyomu açmak istiyorum.

Caner Özdemir/Gitar-Vokal: Yedi yıldır şan dersi alıyorum. Şu anki grubumuzu büyütmek istiyorum. Konservatuvar okumak istiyorum.

Sergen Sakaoğlu/Gitar: Tıp okumak istiyorum. Okul dışında kendi grubum var ve o grupla müziğe ara vermeden devam etmek istiyorum. Yedi buçuk yıldır çalıyorum. Armoni ve şan dersleri aldım.

Deniz Şahin/Bateri: Hayalimde iç mimar olmak var. Davula tesadüfen başladım. Birbuçuk senedir müzikle uğraşıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!