Başkent'in genç notaları dev finale doğru koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Başkentin genç notaları dev finale doğru koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2009 00:00

Ankara Hürriyet’in Çankaya Belediye’nin işbirliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile düzenlediği Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’nda dev finale 20 gün kaldı.

Ankara Hürriyet sayfalarına bugün konuk olan okullar 75. Yıl Lisesi, Gölbaşı Anadolu Lisesi, Dr. Rıdvan Ege - Dr. Binnaz Ege Anadolu Lisesi ve Elvanköy İMKB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek lisesil...

GRUP JAMİE SUE

Dr. Rıdvan Ege-Dr BinnazEge Anadolu Lisesi


Elimizden gelen desteği veriyoruz

GRULARINA Jamie Sue adını veren Dr. Rıdvan Ege - Dr. Binnaz Ege Anadolu Lisesi’nin genç müzisyenleri, sahnede kenti besteleri Fly ve icra dalında da MFÖ’nün Vak The Rock isimli şarkısı ile yarışacaklar.

Okul Müdürü Necati Yankın, yarışma ile ilgili düşüncelerini şöyle aktardı:

"Öncelikle Hürriyet Ankara’ya böyle bir organizasyonu başlattıkları için teşekkür ederim. 2’incisi düzenlenen bu organizasyon girişimini memnuniyetle karşılıyorum. Yarışma okulumuzda müzik açısından hareketliğile yol açtı. Geçen seneye göre katılım daha fazla ve bu bizi gerçekten mutlu ediyor. Geçen yıl da olduğu gibi bu sene de katılıyoruz. Bu tür faaliyetler öğrencileri yönlendirmede gerçekten çok önemli. Öğrencilerimize de elimizden gelen desteği veriyoruz. Okulumuzun orkestrası il ve ilçe çapında düzenlenen birçok etkinliğe katıldı. Müziğin yanında tiyatro ve resimde de birçok faaliyetimiz bulunmakta. Bizim için önemli olan yarışmaya katılmak."

GRUPKARTI

n Ekin Özek/Elektro Gitar: Konservatuvar okumak ve kendi grubumu kurup müzisyen olmak istiyorum. Türkiye’de "Hard Rock" meşalesini taşımak istiyorum.

n Uğur Yılmaz/Bas Gitar: Gruptaki arkadaşlarım gibi ben de konservatuvar okumak istiyorum.Müzikten ayrılmak istemiyorum.Kendi grubumu kurmak ve müzisyen olmak istiyorum.

n İrem Göl/Klavye: Şartlardan dolayı müzik benim için 2’inci planda olacak.Oyuncu olmak istiyorum.

n Gizem Pekşen/Vokal: Üniversitede psikoloji bölümüne okumak istiyorum. Ama müziği de bırakmak istemiyorum. Enstrümanlara ilgim var ve bunları çalmayı öğrenmek istiyorum.

n Burak Yıldırım/Bateri: İnşaat mühendisliği okumak istiyorum. Müziği hayatımın geri kalanın hobi olarak devam ettirmek istiyorum.

GRUP LEYL GÖLBAŞIANADOLULİSESİ

Bu yarışmalar da eğitimin parçası

GÖLBAŞI Anadolu Lisesi yarışmaya, Twisted Sisters’ın Burn in Hell isimli şarkısı ile icra dalında katılıyor.

Okul Müdürü Nilgün Yayıkoğlu, Ankara Hürriyet’e şunları söyledi:

"Çok güzel bir yarışma. Öğrencilerimiz üzerinde pozitif bir enerjiye yol açıyor. Bu tür yarışmaların sayısının artması bizi gerçekten mutlu eder. Bu yarışmalar da eğitimin bir parçası. Öğrencilerimiz yarışmaya son sürat hazırlanıyorlar. Müzik konusudan çok yetenekli bir müzik öğretmenimiz var. Onu ve öğrencilerini sonuna kadar destekliyoruz. Bu yarışmadan dolayı gazeteniz Hürriyet’e teşekkür ediyorum."

GRUPKARTI

n Ali Emre Soyluçiçek/Gitar: Ailem iyi bir iş sahibi olmamı istiyor. Müzik bana çok şey katıyor. İleride mühendis olmak istiyorum. 3 buçuk yıldır müzikile uğraşıyorum. Arkadaşlarımla beraber stüdyoya giderek başladım. Gitarın yanında piyano da çalabiliyorum.

n Murat Bora Özkum/Gitar-Vokal: Gelecekte ’tonmeister’ olmak istiyorum. Prodüktörlük de düşünüyorum. Ailem avukat olmamı istiyor. 8 buçuk yıldır müzik ile uğraşıyorum. Müziğe abim teşvik etti. Ben de gitar çalarak müziğe başladım.

n Atahan Altuğ/Gitar: Uzay ve havacılık mühendisi olmak istiyorum. Müziği bırakmayı düşünmüyorum, işimin yanında hobi olarak devam ettireceğim. Yaptığımız müzik tarzı Türkiye’de yeni yeni yayılan bir müzik tarzı. Bu yüzden fazla riske girmek istemiyorum.

n Mert Karataş/Bateri: İleride bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. 3 senedir bateri çalıyorum. İlk zamanlar gitar çalıyordum sonrasında bateriye geçiş yaptım.

GRUP TRAJİKOMEDİ 75. YIL LİSESİ

Güzel sonuç alacağımıza inanıyoruz

GENÇ Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’na ikinci kez katılan 75. Yıl Lisesi’nin grubu, bu sefer iyi bir sonuç alacağına inanıyor. Grup Trajikomedi yarışmaya, Amy Winehouse’tan Back To Black isimli şarkı ile icra dalında katılıyor. Okulun müzik öğretmeni Emine Yıldırım, şunları söyledi:

"Yarışma gençler için güzel bir deneyim olucak. Hazırlıklarımızı keyifli bir şekilde yürütüyoruz. Bu zamanda bu tür yarışmaların sayısı gerçekten çok az. Gençleri doğru yönlendirmek açısında çok faydalı bir organizasyon. Hürriyet gazetesine en içten teşekkürlerimizi iletiyoruz. İmkanlarımız doğrultusunda öğrencilerimize elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Geçen sene olduğu gibi bu sene de yarışmada yerimizi aldık. Güzel bir sonuç alacağımıza inanıyoruz.

GRUPKARTI

n Anja Zelin Çıkar/Viyolonsel: ileride viyolonsel virtüözü olmak istiyorum. Müziğimi operada devam ettirmek en büyük hayalim. Şan dersleri vermek istiyorum.

n Tuğçe Öztepe/Piyano: Üniversitede genetik mühendisliği bölümünü okumak istiyorum. Müziği hobi olarak devam ettireceğim.

n Nurettin Kılıç/Gitar-Vokal: Üniversitede hukuk okumak istiyorum. Mesleğime sahip olduktan sonra müzik ile hobi olarak ilgileneceğim.

n Serkan Alp Akçın/Gitar: Üniversitede otomotiv mühendisliği okumak istiyorum. Gitarı hayatımda hiçbir zaman eksik etmeyeceğim. Okuldaki grubumuzla müziğimizi yapmaya devam etmek istiyorum.

n Törehan Tetik/Bateri: Üniversiteyi kazanıp avukat olmak istiyorum. Müziği hobi olarak devam ettirmeyi düşünüyorum.

n Ozan Koçak/Bas Gitar: Üniversitede iktisat okumak istiyorum. Müzik ile uğraştığımdan bu yana birçok projede rol aldım. Okul dışında da grubumuz var. Grubumla beraber müziğimi ilerletmek istiyorum. Ama öncelikli olarak bir meslek sahibi olmak istiyorum.

GRUP TELAFFUZ ELVANKÖY İMKB ANADOLU TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ

Adil bir yarışma olacağına inanıyoruz

YARIŞMAYA kendi besteleri olan Suçluyduk İkimiz de isimli şarkı ile katılan Elvanköy İMKB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, çalışmalarını ağırlıkla okullarında bulunan müzik odasında sürdürüyor.

Okulun müzik öğretmeni Yasemin Aşık Ferah, yarışmayla ilgili düşüncelerini şöyle anlattı:

"Organizasyondan dolayı çok mutluyum. Müzik ile uğraşan ve uğraşmayan gençlerin teşvik edildiği güzel bir organizasyon. Adil bir yarışma olacağına inanıyorum. Gençlerin doruk noktasındaki dönemlerde kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaları adına gerçekten önemli bir organizasyon. Biz bir aile gibiyiz. Şartlarımız doğrultusunda elimizden geldiği kadar öğrencilerimize yardımcı oluyoruz."

GRUPKARTI

n Saadettin Büyükçolak/Solist: İleride bilgisayar öğretmeni olmak istiyorum. Rap ile uğraşmaya devam etmek istiyorum. 2 senedir rap müzik yapıyorum. Arkadaşlarım sayesinde müziğe başladım ve grup kurduk.

n Damla Akçil/Solist: Bilgisayar öğretmeni olmak istiyorum. Dinleyici olarak başladığım müziğe hobi olarak devam edeceğim. Enstrüman olarak gitar çalıyorum.

n Oğuzhan Önal/Gitar: Ben de arkadaşlarım gibi bilgisayar öğretmeni olmak istiyorum. Ama müziği daha çok seviyorum. İleride gitar öğretmenliği yapmak istiyorum. Gitarın yanında bateri de çalabiliyorum. Müziğe arkadaşlarım sayesinde başladım.

n Abdülvahap Özyavuz/Gitar: Bilgisayar programcılığı alanında kendimi geliştirmek istiyorum. Spor ve müzik vazgeçilmezlerim arasında. Grup arkadaşım Oğuz sayesinde klasik gitarla müziğe başladım. Yaklaşık 1 senedir de bas gitar çalıyorum.

n Emre İnan/Gitar: Gelecekte müzik ile uğraşmak istiyorum. ’Tonmeister’ olmak istiyorum. Müziğe kendi kendime başladım. 6 buçuk yıldır müzik ile uğraşıyorum. Gitarın yanında perküsyon aletlerini de çalabiliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!