Başkentgaz’dan dolancılara karşı uyarı

Güncelleme Tarihi:

Başkentgaz’dan dolancılara karşı uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2012 00:00

Başkentgaz yetkilisi gibi kapıya gelerek, doğalgaz fatura tahsilatı yapmak isteyen dolandırıcılara karşı vatandaşları Genel Müdür Kırşan, “Abonelerimiz kesinlikle kapıdan gelip para isteyen kişilere ödeme yapmasın” dedi.

Haberin Devamı

BAŞKENT Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürlüğü (Başkentgaz) Genel Müdürü İbrahim Halil Kırşan, “Bazı vatandaşlarımız doğalgaz faturalarının tutarını elden ödeyebiliyor. Ancak Başkentgaz’ın böyle bir hizmeti yoktur. Abonelerimiz kesinlikle kapıdan gelip para isteyen kişilere ödeme yapmasın. Abone merkezlerimize, bankalara veya PTT’lere giderek ödemelerini yapsınlar” dedi.
Başkentgaz, A City Outlet AVM içinde abone merkezi açtı. Kırşan, Ankara’daki abone merkezi sayısının 12’ye, bankalar ve PTT şubeleriyle birlikte gaz satış ve fatura tahsilat hizmeti verilen nokta sayısının 326’ya ulaştığını belirtti.
Şirketin abone sayısının 1 milyon 340 bine ulaştığını ve bunun 1 milyon 10 bininin kartlı sayaç abonesi olduğunu söyleyen Kırşan, bu abonelerin kartlarına gaz satış noktalarında yükleme yaptırmaları gerektiğini ifade etti.
Maltepe’ye gitmeye  gerek kalmıyor
Gaz satış noktalarının kolay ulaşabilecekleri yerlerde olmasının büyük önem taşıdığının altını çizen Kırşan, şöyle devam etti:
“Vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak amacıyla bürolarımızı, özellikle şehir merkezlerine ve bankalara uzak olan, diğer taraftan da oturdukları yere yakın olan merkezi noktalarda açıyoruz. Bu merkezlerimizde ayrıca fatura tahsilat, abonelik ve diğer işlemler de yapılıyor. Vatandaşlarımızın bu işlemler için Maltepe’de bulunan abone merkezimize kadar gelmelerine gerek kalmıyor.”
Kapıya gelen kişilere fatura ödemeyin
Başkentgaz yetkilisi gibi kapıya gelerek, doğalgaz fatura tahsilatı yapmak isteyen dolandırıcılara karşı vatandaşları uyaran Kırşan, böyle bir hizmetleri bulunmadığının altını çizdi. Kırşan, “Bazı vatandaşlarımız da bu kişilere inanarak, doğalgaz faturalarının tutarını elden ödeyebiliyor. Ancak Başkentgaz’ın böyle bir hizmeti yoktur. Abonelerimiz kesinlikle kapıdan gelip para isteyen kişilere ödeme yapmasın. Abone merkezlerimize, bankalara veya PTT’lere giderek ödemelerini yapsınlar” dedi.
Konuşmanın ardından Kırşan ile A City Outlet AVM Müdürü Birol Ceyhan, abone merkezinin açılışını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!